EXTRA: Kvinna knivskuren på gata – livshotande skadad

Arkivfoto: Michael Hoffman, Mostphotos

(Uppdaterad 15.45) En kvinna fördes under tisdagen till sjukhus med allvarliga skador efter att hon blivit knivskuren utomhus. Ärendet rubriceras som mordförsök.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Vid 07.30-tiden på tisdagsmorgonen inkom uppgifter till polisen gällande att en kvinna hade blivit knivskuren på Nedre Långvinkelsgatan i Helsingborg. Kvinnan, som är i 60-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus och enligt Region Skånes presstjänst bedöms hennes skador som livshotande.

– Det ska ha skett utomhus på den här gatan, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral region Syd.

Polisen har under förmiddagen säkrat en misstänkt brottsplats som spärrades av. Tekniker har arbetat med att säkra eventuella bevis och polisen har hållit förhör samt knackar dörr i området.

– Vi söker i området efter en misstänkt gärningsperson, säger Filip Annas.

Polisen vädjar nu om hjälp och vill gärna komma i kontakt med vittnen till händelsen. Har man sett eller hört något ombeds man kontakta polisen.

Enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad är kvinnan aktiv i den judiska församlingen i Nordvästra Skåne. Polisen ska därför ha satt in extra resurser och bevakat den judiska församlingen lokal i Helsingborg.

Händelsen rubriceras i nuläget som mordförsök.

Senare under eftermiddagen meddelade polisen att man har en misstänkt för dådet. Den personen är för närvarande anhållen i sin frånvaro.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar