Laddar

EXTRA: Ingen flytt för HIF-forwarden än: ”Han kommer hem idag”

Efter provspelet är HIF:aren nu tillbaka i sundets pärla.

delningar

Oke Akpoveta blir kvar i HIF, som det ser ut nu i alla fall.

– Han kommer hem idag någon gång men jag vet inte exakt när. Jag har inte läst eller hört någonting. Jag har inte pratat med Oke och inte med Mjöndalen säger HIF-tränaren Per-Ola Ljung.

Det är sedan tidigare känt att HIF-anfallaren Akpoveta tilläts att åka till Spanien för att provspela tillsammans med norska andraligalaget Mjöndalen.

Akpoveta har tränat och spelat omkring 60 minuter mot en finskt lag för klubben som intresserat sig för honom.

– Eftersom jag inte har pratat med honom [Oke Akpoveta] vet jag inte hur han känner sig om han är trött eller så, säger Ljung.

Anfallaren är i alla fall tillbaka i Helsingborg från sitt provspel och han är uttagen till HIF match mot Eskilsminne på tisdagen.

– Han är uttagen eftersom att han trots allt är HIF-spelare. Vi har match imorgon och då är han kallad, säger Ljung.

Just nu vet varken HIF eller Per-Ola Ljung så mycket om provspelet och vad det kan mynna ut i.

– Vi får avvakta och se vad som händer, säger HIF-tränaren.

Krister Azelius har tidigare sagt att han stänger dörren för fler värvningar till då ekonomin är som den är. På frågan om Per-Ola Ljung tror att en försäljning av en spelare skulle öppna dörren för en förstärkning svarar han följande:

– Det tror jag. Fönstret är öppet och så länge det finns ett intresse för våra spelare måste vi även hitta en lösning på en ersättare. Det går att göra på många sätt såklart, men det är både numerär och ekonomi, säger Ljung.

HIF har en numerärt tunn trupp för att ha det så pass tydliga målet att man bara ska ta en av direktplatserna till HIF tillsammans med 24Helsingborg räknar Per-Ola Ljung upp truppen.

– Vi är en tajt trupp. Vi är 18 + 2. Av dem är två U19-spelare, då är 16 kvar. Utav de 16 har vi Johan Persson som fortfarande har rehab, Timossi som är med landslaget, Oke är borta, Dahlberg med sitt knä som inte kan spela 90 minuter vecka in och vecka ut, då är vi nere på 12, säger han och fortsätter:

– Utav de 12 är det rättvist att säga till en spelare som Charlie Weberg eller Max Svensson som bara varit i seniorsammanhang ett år, att han måste vara där ”uppe” varje vecka?, säger Per-Ola Ljung och visar höjden för att nå allsvenskan med sina händer.

Då är HIF nere på 10 utespelare.

– Skulle då någon försvinna behöver man inte räkna så mycket för att förstå att vi måste ersätta den spelaren, avslutar HIF-tränaren.

Relaterade artiklar