Laddar

EXTRA: Christian, 31, jagas i hela Europa

Han är internationellt efterlyst – misstänks för grovt brott på hotell utanför Helsingborg.

delningar

Polisen hittade mellan 80 och 100 kilo hasch på ett hotellrum på Kullabygden. 31-årige knarkhandlaren Christian Sieh, 31, misstänks för det grova brottet och är häktad i sin frånvaro. Nu är han uppsatt på Europols lista över Europas mest jagade brottslingar.

– Christian Sieh är en dansk medborgare som vi vill få tag på. Han hanterar stora mängder narkotika. Vi har en del information om honom men jag kan inte kommentera exakt vad vi gör och inte gör, har inspektörer sagt till Expressen.

Det var i slutet av juli som en person upptäckte att en hotellgäst hade lämnat kvar två stora väskor med knark i ett hotellrum.

– Killen som bodde på rummet skulle ha checkat ut i söndags. Men han gjorde inte det. Eftersom vi behövde hyra ut rummet så skulle jag ta hand om hans väskor. Jag tänkte vem fan har så mycket böcker med sig så jag var tvungen att öppna väskorna, sa personen till Helsingborgs Dagblad.

I väskorna låg det nära 100 kilo hash, paketerat i inplastade kakor. Men innan polisen kom till platsen så hade hotellgästen, som hade checkat in under falskt namn, redan hunnit lämna platsen. Nu misstänker polisen att hotellgästen var Christian Sieh.

Han är därmed den första danska medborgare att sättas upp på Europols lista. Det är oklart var han befinner sig i nuläget, men polisen säger sig ha vissa spår.

För tips om var Christian Sieh kan befinna sig uppmanas man att kontakta Fast-gruppen, specialiserad på att spåra personer som är internationellt efterlysta, på tipstelefon 010-563 55 40.

 Foto: Skärmdump/Europol