Laddar

Europol slog till i Skåne – två personer gripna efter stort tillslag

Med understöd av EU:s polisbyrå Europol slog polisen till på olika platser i Malmö och Helsingborg. - Foto: Mostphotos

Insatsen var riktad mot ett syriskt kriminellt nätverk som ägnat sig åt internetbedrägerier, skriver Europol i ett pressmeddelande.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I onsdags genomförde polisen, med understöd av Europol och Frontex, tillslag i bland annat Malmö och Helsingborg. Två personer med kopplingar till ett syriskt kriminellt nätverk greps i samband med insatsen.

I ett pressmeddelande skriver Europol att nätverket har ägnat sig åt internetbedrägerier. Förutom Malmö och Helsingborg genomfördes även tillslag i Norrköping och de tyska städerna Aachen, Essen och Dortmund. Det framgår inte i vilka orter de två personerna greps i.

De gripna personerna misstänks vara ledande i det kriminella nätverket. Polisen kom även över en dryg miljon kronor i samband med insatsen.

I pressmeddelandet skriver Europol att det syriska nätverket har ägnat sig åt att köpa flyg- och tågbiljetter. Polisen har identifierat 493 bokningar som organisationen genomfört.

Europol är den Europeiska unionens gemensamma byrå för samarbete inom brottsbekämpning. Frontex är EU:s gemensamma kust- och gränsbevakning.

Relaterade artiklar