Europol slog till i Skåne – två personer gripna efter stort tillslag

Med understöd av EU:s polisbyrå Europol slog polisen till på olika platser i Malmö och Helsingborg. - Foto: Mostphotos

Insatsen var riktad mot ett syriskt kriminellt nätverk som ägnat sig åt internetbedrägerier, skriver Europol i ett pressmeddelande.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I onsdags genomförde polisen, med understöd av Europol och Frontex, tillslag i bland annat Malmö och Helsingborg. Två personer med kopplingar till ett syriskt kriminellt nätverk greps i samband med insatsen.

I ett pressmeddelande skriver Europol att nätverket har ägnat sig åt internetbedrägerier. Förutom Malmö och Helsingborg genomfördes även tillslag i Norrköping och de tyska städerna Aachen, Essen och Dortmund. Det framgår inte i vilka orter de två personerna greps i.

De gripna personerna misstänks vara ledande i det kriminella nätverket. Polisen kom även över en dryg miljon kronor i samband med insatsen.

I pressmeddelandet skriver Europol att det syriska nätverket har ägnat sig åt att köpa flyg- och tågbiljetter. Polisen har identifierat 493 bokningar som organisationen genomfört.

Europol är den Europeiska unionens gemensamma byrå för samarbete inom brottsbekämpning. Frontex är EU:s gemensamma kust- och gränsbevakning.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar