Laddar

Eros fick ingen hjälp – dog i bilen: ”Fruktansvärt”

Mardrömsresan ägde rum i torsdags.

delningar

Det var i torsdags som 26-årige ängelholmaren Alexander Lindqvist Hansen fick uppleva det värsta som kan hända en djurägare. Eros, Alexanders franska bulldog dog under mardrömsförhållanden.

– När jag gick från hemmet till jobbet var var allt lugnt. Han studsade och hade sig och när jag slutade och kom hem brukade han alltid möta en i hallen och vilja ha mat, men inte då, säger Lindqvist Hansen.

Den sjuårige Eros bara låg i hemmet och trots flera uppmuntrande försök till att äta eller dricka utan respons gick pulsen upp på Alexander.

– Det var när jag skulle få honom till att gå och efter två steg så föll han ihop som jag fick en känsla av att det verkligen var något allvarligt, säger han.

Alexander som numera bor i Ljungby slänger sig på telefonen och får tag på en kompis som kan köra honom till Ljungbys smådjursklinik. Väl där möts han av nästa smäll.

– De tog in honom men ganska snabbt sa de att ”det här är inget vi kan ta i”. Då tänkte jag något måste ni för fan kunna göra, säger han.

Beskedet de fick var att sätta sig i bilen till Helsingborg, en resa på 1,5 timme. Precis innan de ska köra hör Alexander och hans kompis hur en annan veterinär säger till sin kollega ”det här handlar nog om hans liv”.

– Vi körde över tillåtet hela vägen ner och i höjd med Örkelljunga kände jag hur han blev kall, stel och kissade på sig. Han var som en tung påse utan motstånd, säger Alexander med betydligt mer nedstämd röst.

26-åringen tänkte att det var försent att rädda honom men ringde ändå ner till Helsingborgs djursjukhus där han fick ett helt annat bemötande.

– De försökte hjälpa mig på telefonen, med vad jag kunde göra i bilen men det var försent, säger han.

Resan fortsätter ner i ilfart då hoppet om att återuppliva Eros inte slocknat än.

– När vi kommer fram stod fyra personer väntade, de sprang in, på med alla grejerna men han var iskall, säger Alexander.

Bemötande i Helsingborg vill 26-åringen passa på att hylla trots det tragiska. Alexander, hans kompis och Alexanders flickvän som kom efter fick ett eget rum i över en timme för att sörja sin förlorade familjemedlem.

– Skillnaden var som natt och dag. Sen säger inte jag att det är deras [Ljungby smådjursklinik] fel att han dog utan det är bemötandet jag är förbannad på, säger Alexander och fortsätter:

– De verkade inte bry sig. Inställningen borde vara att om det går att rädda ska det räddas, tycker jag.

Vad som kan ha hänt Eros är det fortfarande ingen som vet, det finns en del olika scenarion. Ett är att han fått diskbråck och på så vis hade halsen svullnat upp. Men Alexander kunde inte höra att han kippade efter andan och därför ströks det. Andra alternativ är att ett organ brustit eller att Eros haft en tumör som gjort honom sjuk.

– Vi fick möjligheten om vi ville till att göra en obduktion men jag är av den inställningen att om människan eller djuret i fråga är borta och man vet med sig att det inte blir bättre tycker jag att de ska få vara hela av ren respekt, säger Alexander Lindqvist Hansen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Mäklarna: Det här är det viktigaste för att öka värdet på din bostad

Att sälja sin bostad är en stor affär och för att få till en lyckad försäljning är det många variabler som måste stämma. Enligt mäklarfirman 3etage i Helsingborg finns det dock två faktorer som är viktigare än alla andra när det gäller att maximera värdet på bostaden vid en försäljning: bilderna och stylingen.