Laddar

”En stad av Helsingborgs storlek måste ha det”

Tobias Josefsson berättar om satsningen i Helsingborg.

delningar

Saknaden efter en hinderbana i Helsingborg blev för stor. Rörelesecoachen Tobias Josefsson, som har tränat och tävlat i hinderbana, bestämde sig för att ta tag i problemet – och resultatet blev två hinderbanor på Norrvalla idrottsplats.

– Det fanns ju hinderbanor i Malmö, Landskrona och vid Skälderviken. En stad av Helsingborgs storlek måste ha en hinderbana, säger Tobias Josefsson i ett pressmeddelande.

Tobias studerade en karta över kommunen, och begav sig ut för att hitta den bästa lämpade platsen för att anlägga en hinderbana. Personligen ansåg han att Väla skog var bäst, men Fritid Helsingborg berättade att de redan planerade att bygga en hinderbana inne på Norrvalla idrottsplats – och där blev det en hinderbana på 1 250 meter, bestående av 13 hinder.

Dessutom designade han en hinderbana i skogspartiet bredvid Norrvalla idrottsplats. Alla hindren i skogen är helt gjorda av naturmaterial.

– Jag ville att den skulle smälta in i naturen. Att hinderbanan inte syns så mycket kan det göra den mindre utsatt för skadegörelse, säger Tobias Josefsson.

Vad är tjusningen med att träna på hinderbana? – Jag gillar variationen. Det ingår löpning, drag, tryck, hopp, greppstyrka med mera. Man blir väldigt allsidigt stark. Och vad tar fram barnet i dig om inte att ta dig genom en hinderbana? Det tycker jag behövs i dagens samhälle där man ska vara vuxen och ta beslut hela tiden, säger Tobias Josefsson.

Här är Tobias bästa tips:

Långa byxor och tröja är att rekommendera, även om det kan bli lite varmt. Då slipper du många små skrapsår.

Det är inget hinder om du aldrig provat denna träningsform tidigare, börja försiktigt bara. Det viktiga är att känna efter så att du inte går på för hårt och skadar dig. Ta då hellre en extra vilodag mellan träningar eller träna lite teknik.

Det är bra att värma upp i ett lugnt tempo och ”känna” lite på hindren så att du vet hur du ska göra när du springer banan.

Tycker du att vissa hinder är svåra, hitta någon att springa tillsammans med, så kan ni hjälpas åt.

Två till tre gånger i veckan kan vara en bra start. Sprida gärna ut träningen under veckans dagar så du hinner återhämta dig mellan. Absolut viktigaste att tänka på är att ha kul.

Sponsrat inlägg

Mäklarna: Det här är det viktigaste för att öka värdet på din bostad

Att sälja sin bostad är en stor affär och för att få till en lyckad försäljning är det många variabler som måste stämma. Enligt mäklarfirman 3etage i Helsingborg finns det dock två faktorer som är viktigare än alla andra när det gäller att maximera värdet på bostaden vid en försäljning: bilderna och stylingen.