Laddar

Elev utsatt för misshandel på gymnasieskola

Tonåringarna döms nu för brott.

delningar

Den 5 september 2017 uppstod en konflikt mellan tre pojkar på en gymnasieskola i Helsingborg. En av pojkarna hade ställt sig i vägen för elever och lärare i en dörröppning mellan två klassrum när en annan elev från samma klass kom bärandes på en tung kabeltrumma.

Han bad sin klasskompis att flytta på sig men pojken ville inte göra det utan fortsatte att stå i vägen för dörröppningen. Tillslut kände sig den andra eleven tvungen att försöka fösa bort pojken med ena handen för att kunna ta sig förbi.

Pojken ska då ha flyttat lite på sig men slog därefter till den andra eleven med ett hårt slag mot tinningen. Den andra eleven försökte då få avstånd mellan dem genom att putta bort pojken. Men då lade sig en tredje klasskamrat i genom att även han slå till eleven.

Den första pojken ska därefter ha utdelat ännu ett slag mot elevens tinning.

Efter det tredje slaget ingrep en lärare och skingrade pojkarna från varandra. Nu de två pojkarna, som är i 17-årsåldern, för misshandel av den andra klasskamraten.

Straffet blir 45 timmar ungdomstjänst. De båda ska även tillsammans betala skadestånd på 8 000 kronor till den pojke som blev slagen.

 

 

 

Relaterade artiklar