Laddar

Efterlyst utländsk rånare gripen i Helsingborg

En rånare på rymmen från ett finskt fängelse greps på lördagsmorgonen i centrala Helsingborg.

delningar

Vid en rutinkontroll av ett fordon på lördagsmorgonen som polisen träffade på den finske mannen som är efterlyst i Finland.

– Det var egentligen av en slump. Polisen reagerar ibland på beteenden och en rutinerad polisman kan nästan lukta till sig en brottsling, säger polisen pressinformatör Åsa Emanuelsson. 

Enligt pressinformatören ska mannen ha rymt från ett fängelse där han avtjänade ett straff för bland annat rån och olaga frihetsberövande.

Mannen anträffades i centrala Helsingborg och efter att han identifierats kommer han nu få hjälp av svenska polisen att transporteras tillbaka till fängelset.

– Patrullen får en känsla och slår stopp på bilen. De tar identiteten ser vad det finns för bakgrund. Efter det bestämmer de sig för att göra en fördjupad kontroll och då får de en träff, säger Emanuelsson.

Pressinformatören vill passa på att uppmärksamma att gränskontroller gett poliserna bredare kompetens.

– Många poliser har varit intagna till tjänst vid gränserna och där har de utökat sina kunskaper om bland annat resehandlingar. De har utvecklat sin kompetens och det gav resultat nu, säger Åsa Emanuelsson.

Relaterade artiklar