Efter valpstölden på kenneln – nu ber polisen allmänheten om hjälp

Genrebild på golden retriever-valpar. Obs, på bild är det ej de valpar som stals. - Foto: Mostphotos

Sex golden retriever-valpar stals vid ett grovt rån på en kennel. Några har nu kommit tillrätta – fyra personer frihetsberövade i Skåne under tisdagen.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var på eftermiddagen den 9 januari som en hundkennel i Önnestad, Kristianstad, drabbades av ett grovt rån. En valpkull om sex stycken golden retriever-valpar tillgreps och en kvinnlig kennelägare blev misshandlad samt bunden runt både händer och fötter. Gärningsmännen tejpade även för hennes ögon och mun med silvertejp. Hon vårdades på sjukhus efter rånet. Polisen i Kristianstad har jobbat intensivt med utredningen sedan dess och under tisdagen den 12 februari gjorde polisen en insats och fyra personer har frihetsberövats och anhållits av kammaråklagare i Kristianstad. Frihetsberövandena har skett i Skåne.

Polisen har vid insatsen under tisdagen anträffat ett antal valpar som misstänks vara några av de golden retriever-valpar som stals vid rånet i Önnestad, men dock har inte alla de tillgripna valparna anträffats ännu och därför behöver polisen allmänhetens hjälp. Hur många valpar som anträffats vill åklagaren inte delge i nuläget, men polisen fortsätter sina efterforskningar efter fler misstänkta och fler valpar.

Polisen vill nu komma i kontakt med allmänhet som köpt Golden retriever valpar efter den 9 januari i södra Sverige. Köparna har inte fått stamtavlor, men besiktningsintyg av veterinär har visats upp av säljarna vilket troligen är förfalskade intyg. Polisen uppmanar valpköpare som köpt golden-valpar utan stamtavla i södra Sverige att höra av sig till polisen via telefon 114 14.

Tre av personerna som är anhållna är misstänkta för delaktighet i det grova rånet, och en är misstänkt för häleri. Brottsmisstankarna gäller grovt rån, medhjälp till grovt rån samt häleri.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar