Laddar

Efter senaste knivdådet – tonårspojkar fortsatt anhållna

Åklagaren har fram till onsdag på sig att hålla tonårspojkarna frihetsberövade innan hon måste bestämma sig för att häkta eller frisläppa.

delningar

På söndagskvällen knivhöggs en 26-årig man utanför City GrossRegementsvägen och nästan direkt anhölls tre personer och en ung man kördes till socialen eftersom att han var under 15 år.

– De är fortfarande anhållna och jag har till onsdag klockan 12 på mig innan jag måste bestämma mig för at släppa eller häkta dem, säger kammaråklagare Linda Seger.

Det är kammaråklagare Linda Seger är den som är ansvarig för det senaste knivdådet i Helsingborg.

– Utredningen i ett tidigt stadium och jag vet inte mycket mer i nuläget än att två 16-åringar och en 15-åring är anhållna för mordförsök samt att den skadade mannen enligt uppgift är utom livsfara, säger hon.

Något samband mellan händelsen utanför City Gross och förra veckans knivmord på en 19-åring man vid Drottninghög verkar inte finnas.

Senast på onsdag måste som sagt åklagare Seger besluta om de tre anhållna tonårspojkarna ska begäras häktade eller släppas. Samtliga är hemmahörande i Helsingborg.

– De kommer hållas förhör under dagen och löpande under veckan, säger hon.

Hur ser det ut med vittnen, händelsen inträffade på en öppen plats i närheten av en matbutik?

– Det finns vittnen men exakt hur många kan jag inte svara på. Nu koncentrerar vi oss på de misstänkta, säger Linda Seger.

Om de anhållna har en brottsbakgrund sedan tidigare vill åklagaren inte gå in på.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Mäklarna: Det här är det viktigaste för att öka värdet på din bostad

Att sälja sin bostad är en stor affär och för att få till en lyckad försäljning är det många variabler som måste stämma. Enligt mäklarfirman 3etage i Helsingborg finns det dock två faktorer som är viktigare än alla andra när det gäller att maximera värdet på bostaden vid en försäljning: bilderna och stylingen.