Laddar

Efter Närlundaexplosionen – polisen ser ingen lösning: ”Oerhört konstigt ärende”

Snart fyra månader efter explosionen på Närlunda har polisen fortfarande inte kunnat fastslå orsaken.

delningar

Det var natten till den 19 september som en explosionsbrand ägde rum i en lägenhet på Närlunda i Helsingborg. I lägenheten där explosionen ägde rum bodde en 56-årig man som dog i samband med händelsen och huset fick evakueras.

Trots att snart fyra månader har passerat sedan olyckan inträffade har polis och räddningstjänst än idag inte kunnat fastslå orsaken till explosionsbranden.

– Fallets status är oförändrat. Anledningen till explosionen är för oss fortfarande oklar. Varken brandingenjörer eller tekniker har kunnat fastslå orsaken och det ät något som förbryllar mig. Det är ett oerhört konstigt ärende, säger Mattias Mohn vid polisens avdelning för grova brott.

Sprängkraften vid branden var stor och hördes över stora delar av Helsingborg. Lägenhetens ytterdörr slungades iväg cirka 40 meter och hamnade på Jordbodalens förskolas område.

Jeanette Svensson som bor i grannhuset blev vittne till händelsen.

– Vi flög upp ur sängen, lägenheten snett under slog det lågor ur och alla möbler och väggarna låg i vändzonen på parkeringen och brann. Det såg ut som en krigzon, berättade hon för 24Helsingborg morgonen efter.

Lägenhetsinnehavaren som var en 56-årig man, hittades död i sin säng. Han var sedan tidigare inte känd hos polisen.

– Inget tyder på att han blivit utsatt för brott av utomstående, säger Mattias Mohn.

Relaterade artiklar