Laddar

EXTRA: Dubbelt Helsingborg i U21-landslaget

En har varit med förut, en är total nykomling.

delningar

Under tisdagen släppte Svenska fotbollsförbundet och förbundskaptenen Roland Nilsson U21-landslagets EM-kvaltrupp.

Med i truppen finns det två spelare med Helsingborgskoppling. Den ena är mer van att spela i landslaget än den andra.

– Det känns speciellt och jag var verkligen inte förberedd på detta. Även om man fick ett mejl om att man var med i bruttotruppen, säger Jonathan Levi.

Förutom Levi som under förra året gjorde en sensationell flytt från superettan till kanske ett av de tre bästa lagen i Skandinavien, Rosenborg. Är även den förre HIF:aren Jordan Larsson uttagen. Larsson som inför årets säsong lämnade Holland och flyttade hem till Sverige och IFK Norrköping.

Att Jonathan Levi är chockad över uttagning hörs på rösten.

– Även om jag inte trodde detta är det såklart skitkul och det är detta man jobbar för. Jag hade aldrig trott att jag skulle komma med så här tidigt, säger han.

Förbundskaptenens motivering till att han tagit med Levi löd följande: ”Jonathan Levi gjorde så pass bra ifrån sig på lägret i somras att jag har följt honom sedan dess. Det är mycket nöjda med honom i Rosenborg där han under hösten gjorde några inhopp och även ett par matcher från start. Nu har han också visat fin form under försäsongen.”

– Det är såklart kul att Roland har haft koll på mig. Extra kul eftersom att jag inte har någon startplats, vilket innebär att han har kollat noga på vilka kvaliteter jag har, säger Levi.

Det är nio månader sedan lägret som han imponerade på ägde rum. Då blev han uttagen till en B-trupp då de främsta killarna var iväg och spelade EM.

– Jag minns att det gick bra och att jag själv blev positivt överraskad men då var de andra iväg, Nu är det på riktigt. Kollar man på namnen är det bara bra bra killar som är med och det är kul att bli jämfört med dem, säger han.

Telefonen har gått varm sedan nyheten kom ut och många vill gratulera.

– Familjen och vännerna är såklart glada och stolta.

Säsongen för hans Rosenborg drog igång förra helgen i full snöstorm. Det blev förlust och Levi fick inte spela alls.

– Det har varit en stor omställning och ingen dans på rosor. Det är lätt att säga att jag vill spela men mitt mål är att vara delaktig på varje träning och match så att tränaren kan se att oavsett när så är jag alltid där, säger han.

Under säsongen 2018 blir det extra många matcher för klubben, det väntar nämligen Europa-kval.

– Det kan bli roligt och när chansen väl kommer gäller det bara att visa att man är redo, avslutar Jonathan Levi.

Sponsrat inlägg

Mäklarna: Det här är det viktigaste för att öka värdet på din bostad

Att sälja sin bostad är en stor affär och för att få till en lyckad försäljning är det många variabler som måste stämma. Enligt mäklarfirman 3etage i Helsingborg finns det dock två faktorer som är viktigare än alla andra när det gäller att maximera värdet på bostaden vid en försäljning: bilderna och stylingen.