Döms för mordet i Bjuv – så gick det till

Foto: Emil Malmborg, Bildbyrån / Pixabay

På fredagen föll domen mot gärningsmannen.

delningar

På fredagen föll domen mot den 49-årige mannen som i juli tog livet av en bekant i Bjuv. Med hjälp av vittnen och teknisk bevisning har åklagaren redogjort för hur det hela utspelade sig.

Tre män träffades den 7 juli hos den blivande gärningsmannen för att dricka, bada och titta på fotboll. De började förtära alkohol tidigt under eftermiddagen. Innan fotbollen började ville två av männen bada i poolen, men inte den tredje. Mot sin vilja blev den tredje ikastad i poolen, vilket han inte blev glad över. De två männen som kastade i honom bad om ursäkt och det hela glömdes.

Senare på kvällen, under den andra av två fotbollsmatcher, kom det blivande offret till huset. Han drack inte men sällskapade med männen. De tre personerna som drack började bråka om olika saker, bland annat om att en av männens dotter ska ha varit överviktig. Bråket slutade med att gärningsmannen, offret och en annan person gick ut ur huset. Den sista blev kvar en stund.

Männen stod ute och pratade en stund, men snart gick gärningsmannen in i huset igen. Plötsligt skrek han och frågade vad de hade gjort med den fjärde mannen, som då låg orörlig utanför huset på andra sidan. Han kom ut igen för att tala med männen.

Gärningsmannen och offret stod kvar ute medan den andre personen gick runt huset till den avsvimmade mannen. Efter detta finns inga klara svar på vad som hände, utan endast mördarens vittnesmål och den tekniska bevisningen.

Enligt mördaren blev offret våldsam och knuffade honom. Offret ska, enligt honom, ha trott att det var gärningsmannen som hade gjort något med den avsvimmade personen. Det enda vi vet efter det är att offret hamnade på mage på marken och att mördaren satte sig på honom och la armarna om halsen – tills han slutade andas.

Efter att ha lagt den avsvimmade mannen i uterummet kom den andre mannen tillbaka och han såg då vad som höll på att hända. Mannen som var avsvimmad tros ha varit så berusad att han ramlade i trappan och svimmade.

Gärningsmannen ringde sedan själv SOS där han erkände vad han hade gjort, uppgifter som han senare i utredningen drog tillbaka. På fredagen dömdes mannen vid Helsingborgs tingsrätt för dråp till åtta års fängelse.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar