Laddar

”Det blir en Lindström med full rock’n’roll”

Nyförvärvet kan debutera för HIF: "Ska vara en väldigt viktig pjäs"

delningar

Helsingborgs IF kommer från två jobbiga 1–1-matcher mot IFK Norrköping och Örebro SK i Svenska cupen, där man i båda matcherna tappat segern på övertid.

 

Nu möter HIF division 1-nykomlingen Tvååkers IF i en avgörande cupdrabbning i morgon (lördag) på hemmaplan.

– Det mentala läget förändras lite grann. Om vi tidigare har tryckt på modet, att även om Norrköping är ett väldigt, väldigt duktigt lag och en hård nöt för alla lag i Sverige, och Örebro är något liknande, så ska vi ha känslan och attityden att vara ända upp i fejset på dem och verkligen ställa tuffa frågor, säger huvudtränaren Per-Ola Ljung till klubbens hemsida.

– Och det tänker vi göra i morgon med, men det handlar minst lika mycket om att respektera motståndaren, som är en våning under oss. Hittar vi inte det läget så kommer vi bli överraskade.

Tvååkers IF tränas till vardags av HIF-ikonen Mattias Lindström, men Lindström kommer inte att kunna coacha laget eftersom han blev utvisad under förra helgens cupmatch mot Norrköping.

– Tvååker har gjort två väldigt bra matcher. Det blir en ”Lindström med full rock’n’roll” skulle jag tippa på så det blir härligt, säger Per-Ola Ljung med ett leende.

Mittbacksförvärvet Fredrik Liverstam är sjuk och kan inte delta – men ett glädjebesked för HIF är att nyförvärvet Mohammed Abubakari är tillgänglig och kan få göra sin debut.

– Han (Abubakari) ska vara en väldigt viktig pjäs för oss, säger Per-Ola Ljung.

Avspark 16.00 på Olympiafältet Plan 10.

HIF:s matchtrupp: 2. Carl Johansson 6. Andreas Landgren 7. Anders Randrup 8. Mamudu Moro 9. Alex Timossi 10. Darijan Bojanic 11. Adam Eriksson 14. Mohammed Abubakari 15. Max Svensson 16. Mikael Dahlberg 21. Charlie Weberg 23. Jonathan Larsson 25. Kalle Joelsson (MV) 30. Pär Hansson (MV) 35. Casper Seger 37. Carl Thulin 38. Max Mårtensson 99. Andri Bjarnason

Relaterade artiklar