Laddar

De vill starta 25 nya restauranger – Helsingborg kan bli en av dem: ”Väldigt attraktiv stad”

Inom fem år ska ska restaurangkedjan ha minst 25 matställen i landet.

delningar

I februari klipptes invigningsbandet för landet första Woki i Nordstan i Göteborg. Nu kommer Sveriges nya asiatiska restaurangkedja mest troligt till Helsingborg.

– Det finns inga konkreta planer just nu men Helsingborg är mycket attraktiv för oss, säger en av grundarna Paula Röhss.

Bakom idén och konceptet är alltså paret Johan och Paula Röhss som berättar att de saknade alternativ till alla hamburgerrestauranger utmed landet vägar.

– Woki är inte snabbmat, snarare god och prisvärd mat som serveras snabbt. Vi lägger stor vikt vid hållbarhet vilket för oss handlar om såväl matens ursprung som om att ta ansvar, uppföra sig väl och behandla alla med respekt, säger Paula Röhss.

På fem år ska kedjan växa till 25 Wokirestauranger i landet. För varje ny plats innebär det 25 nya arbetstillfällen, sammanlagt 600 på bara några år. Idén kom för drygt tre år sedan och det senaste 1,5 året har man jobbat intensivt med att sjösätta konceptet.

– Jag ganska övertygad om att Helsingborg kommer vara en va dem. Om det blir 2019, 2020 eller 2021 vet jag inte, säger hon.

Relaterade artiklar