Då kommer supervärmen tillbaka

Tylösand strand i Halmstad. - Foto: Mostphotos

Nu kommer regnet – men värmeböljan är snart tillbaka.

6 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Nästa vecka faller välbehövligt regn över södra Sverige, men redan till helgen vänder det och en ny värmebölja slår till.

"Över södra Sverige ligger varmluften med högsommarvärme kvar i dag, även om lite svalare luft tillfälligt rört sig ner över östra Svealand", skriver meteorologen Therese Gadd på SMHI.se.

Enligt Kvällsposten blev maj 2018 den varmaste månaden någonsin på flera platser, och även i juni har det varit klart varmare än normalt i södra Sverige. Men efter en extrem hetta kommer vädret skifta och bjuda på regn i veckan.

Prognosen är dock osäker, och det är inte ens säkert att det blir regn överallt i södra Sverige.

"Vidare i veckan ser det ostadiga vädret ut att fortsätta, men var regn kommer falla är fortsatt mycket osäkert. Den varmaste luften rör sig också bort och det blir allmänt lite svalare över landet", skriver meteorologen Therese Gadd.

Nu lämnar vi helgens rekordvärme på cirka 30 grader till en lite mildare, och för många en behagligare temperatur runt 20-22 grader.

I sydöstra Sverige väntas det komma någon millimeter nederbörd på fredagen. Det blir även temperaturer under 20 grader i mitten av veckan. Enligt SMHI:s senaste prognos kommer det 7,6 millimeter nederbörd i Uppsala på onsdag, men även där ser det lovande ut inför helgen.

På västkusten och i södra Skåne väntas det bli sämre väder, med regn större delen av veckan. Både på onsdag och fredag väntas det komma totalt tio millimeter regn, och temperaturen håller sig runt 19-20 grader hela veckan.

Men till helgen väntas strålande sol och höga temperaturer igen – så till alla soldyrkare, ha tålamod!

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar