Laddar

Då kan KFC öppna i Helsingborg

KFC berättar om satsningen – och när man tidigast öppnar i Helsingborg.

delningar

För cirka fem månader sedan kunde 24Helsingborg.se avslöja att snabbmatskedjan KFC kan komma att öppna i Helsingborg. Men det blir ingen etablering i sundets pärla under 2018, i stället väljer franchisekoncernen NSP att öppna i Lund som enda skånska stad under året.

– Det blir inget i Helsingborg under 2018, det kan jag slå fast. Vi kommer tidigast att öppna i Helsingborg under 2019, och där tittar vi på flera intressanta lägen. Sedan handlar det om vad vi väljer – om vi behöver bygga ett nytt hus eller om vi tar över en befintlig restaurang.

– Om vi tar över en befintlig kan det bli klart på tre månader, men om vi bygger från grunden kan det ta flera år, säger Jesper Hollstrand, marknadschef på franchisekoncernen Nordic Service Partners, NSP.

Vad är det som lockar med Helsingborg? – Vi har lagt upp en karta över Sverige och vilka orter som kan vara aktuella för expansion. Då tittar vi på befolkningsmängden, trafikerade vägar och så vidare.. det är många parametrar. Och Helsingborg är en ganska stor stad med ett par lägen som är väldigt intressanta.

NSP är även franchisetagare till Burger Kinger och TGI Fridays och Jesper Hollstrand ser väldigt positivt på att etablera KFC-restauranger i närheten av hamburgerrestauranger.

– Det finns över 750 hamburgerrestauranger längs vägarna, men ingen satsar på kycklingrestauranger. Det är egentligen bara KFC som gör det, så vi kan lägga KFC bredvid Max eller Burger King utan att det blir en konkurrent. Det är en annan typ av mat – och kunden kanske besöker Max den ena gången, för att sedan komma in till oss den andra gången, säger Jesper Hollstrand.

Relaterade artiklar