Butiksjätte i ekonomisk kris – lägger ner 100 butiker

Genrefoton: Mostphotos.

"Tyvärr har vi nått en punkt där vi behöver en mer radikal förändring", säger Michael Hauge Sørensen, administrativ direktör på företaget.

10 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

"Som ett resultat av betydande förändringar i hur konsumenter köper leksaker har styrelsen för den största leksaksbutiken i Norden, TOP-TOY, lämnat in begäran om omstrukturering i konkursrätten". Så börjar leksaksjätten Top-Toy, som äger bland annat BR och Toys'R'us, ett pressmeddelande som skickades ut under fredagsmorgonen.

För att undvika konkurs kommer man alltså att göra en omstrukturering av företaget, efter att ha tappat två miljarder danska kronor, drygt 2,5 miljarder svenska kronor. Det negativa driftsresultatet uppgår till 149 miljoner kronor, cirka 200 miljoner svenska kronor, det senaste året.

"Rörelseresultatet påverkas negativt av en väldigt nedslående julförsäljning år 2017", skriver företaget. Som en konsekvens planerar företaget att stänga ner butiker. "Tyvärr innebär detta att ett antal anställa som motsvarar 450 heltidsanställda i hela organisationen kan påverkas".

Enligt Dina Pengar är det 100 butiker som kommer att läggas ner i Norden och Tyskland. Exakt vilka butiker är inte känt ännu.

– Tyvärr har vi nått en punkt där vi behöver en mer radikal förändring om företaget ska bli lönsamt, säger Michael Hauge Sørensen, administrativ direktör.

Företaget skriver också att det inte kommer att få några konsekvenser för dig som kund.

"Du kommer fortfarande att kunna köpa dina leksaker i våra butiker, få dina webbeställningar om du handlar online och du får samma bytesrätt och klagomålsrätt som tidigare", enligt företaget.

Det var senast i mars i år som Toys'R'us ansökte om konkurs och stängde hela sin verksamhet i USA. Top-Toy driver i dag 226 BR-butiker och 72 Toys'R'us-butiker.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar