Bostadsbolaget på stark frammarsch: "Utvecklas positivt"

Mikael Granath, vd för Willhem. Foto: Pressbild

Företaget ansvarar för fastigheter i Helsingborg.

delningar

Fastighetsägande lönar sig. Det kan bostadsbolaget Willhem skriva under på. I dag äger bostadsbolaget fastigheter i 13 svenska orter, däribland Helsingborg.

Det resultat som Willhem nu kan redovisa i sin delårsrapport för 2019, visar att bostadsbolaget går på stark uppgång jämfört med dess resultat i fjol. Bland annat har marknadsvärdet i bolagets fastigheter ökat. I dag uppnår marknadsvärdet drygt 37,5 miljarder kronor, vilket är en höjning på drygt fyra miljarder kronor sedan 2018. Samtidigt ökade fastigheternas värdeförändring från 370 miljarder kronor till 517 miljarder kronor. Det vill säga en ökning på 1,4 procent.

– Vi kan glädjas åt en starkare period resultatmässigt än föregående år. Driftnettot ökade med 12 procent och en stark värdeutveckling på fastigheterna bidrog till att rörelseresultatet ökade med 28 procent. Vår egen nyproduktion fortsätter att utvecklas positivt och i mars stod det även klart att vi tilldelats mark av kommunen för produktion av nya bostäder i Jönköping. Ytterligare tre gröna obligationer har emitterats som ett led i vårt finansiella hållbarhetsarbete, säger Mikael Granath, vd för Willhem, i ett pressmeddelande.

Under årets tre första månader förvärvade Willhem totalt 12 fastigheter, varav 297 lägenheter, till ett värde av 506 miljarder kronor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar