Laddar

Bil krockade med lastbil – flicka har livshotande skador

Tre personer fördes till sjukhus. En flicka med livshotande skador. Foto: Allan Wallberg. - Foto: Mostphotos

En lastbilsförare såg en bilbrand och stannade för att hjälpa till. Kort därefter körde en personbil in i lastbilen och voltade.

delningar

Strax efter klockan 14 larmades räddningstjänsten om en bilbrand på E4 mellan Trafikplats Kropp och Trafikplats Brohult i riktning mot Helsingborg.

Strax därefter inträffade en olycka på andra sidan av vägen. Det var en personbil som hade kört in i en lastbil intill olycksplatsen och sedan voltat ner i diket. Den olycksdrabbade bilen färdades från Helsingborg.

– Det började med en bilbrand på den ena sidan av vägen och sedan stannade en lastbil för att försöka hjälpa till. Då kör en personbil in i lastbilen och voltar på vägen och hamnat på taket, säger Ronny Möller vid räddningstjänsten i Helsingborg.

Vägen stängdes inledningsvis av i båda riktningarna. Enligt räddningstjänsten brann personbilen rejält när de kom fram.

– Där var ingen i bilen när vi kom fram så vår förstainsats blev att rädda personerna i bilen som hade voltat, säger Ronny Möller.

Tre personer, en kvinna och två barn, var inblandade i trafikolyckan och har förts till sjukhus med ambulans. Ett av barnen, en flicka i 6- till 10-årsåldern, vårdas enligt region Skånes presstjänst på Helsingborgs lasarett med livshotande skador. Kvinnan, som är i 35-årsåldern, ska ha allvarliga skador. Den andra barnet, också en flicka i 6- till 10-årsåldern ska ha lindriga skador.

Bärgare beställdes till både personbilen och lastbilen. Vid 15.40-tiden hade även bilbranden släckts ner och räddningstjänsten avvecklat sig från platsen.

– Södergående infarten mot Helsingborg är nu öppen igen men påfarten norrut är fortfarande stängd. Polisen har det ärendet och är fortfarande på plats, säger Ronny Möller.

Vid 16.00 ska vägen ha varit helt öppen för trafik igen.

En kvinna i 40-årsåldern är misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Relaterade artiklar