Laddar

Bedragare försöker få dina pengar – utger sig för att vara vardagshjältar

Stiftelsen Nattvandring.nu varnar för att bedragare ringer upp skåningar och ber om pengar till nattvandringsverksamheten. Men i själva verket kan det röra sig om en annan aktör. Något som upprör Nattvandrarna.

delningar

Stiftelsen Nattvandring.nu patrullerar på gator under nätter för att hålla Sveriges städer lite säkrare. Volontärerna är ute och talar med ungdomar och finns till som ett par vuxna ögon på bland annat studentfester.

Nu används stiftelsens namn, av bedragare menar de ansvariga. Någon eller några personer ringer runt till privatpersoner i Skåne och påstår att de kommer från Nattvandring.nu och samlar in pengar till deras verksamhet.

Nu varnar Nattvandring.nu för bedragarna via Facebook och säger att inga sponsorpaket säljs till förmån för stiftelsen i nuläget, och att uppringarna själva tar pengarna.

I den första versionen av den här artikeln skrev vi felaktigt ut Stiftelsen Nattvandrarna istället för Stiftelsen Nattvandring.nu. 

Nattvandrarna bedriver en rikstäckande försäljningskampanj och ordförande Peder Schillerström menar att varningen kan skada deras arbete.

– Vi är ett registrerat varumärke för Nattvandrarna och den här varningen skadar vår dialog med kunderna. Jag tycker det är mycket olyckligt att de lägger ut en varning om bedrägerier, när vi som är en seriös aktör söker sponsring, säger Peder Schillerström.

Nattvandrarna har kontaktat Nattvandring.nu för en dialog kring om det inträffade.

Vi ber om ursäkt för felskrivningen i den första versionen. 

Relaterade artiklar