Laddar

Avslöjar: Succékedjan öppnar i Helsingborg

Då öppnar de sin första butik i Helsingborg:

delningar

Nu står det klart att den danska lågpriskedjan Normal öppnar en butik i Helsingborg. Den 14 april slår man upp portarna på Väla köpcentrum. Det blir kedjans tredje butik i Sverige, sedan tidigare har man öppnat två butiker i Malmö – och nu satsar man på att göra en rejäl satsning i framför allt södra Sverige.

– Målet har varit 15-20 butiker på ett år, men det kan bli mer än så också.

– Vi har blivit mycket väl mottagna i svenska köpcentrum eftersom vi erbjuder något unikt. Det blir inte klädbutik sju eller åtta som kommer, säger Carsten Hansen, delägare i den svenska verksamheten, till Market.

24Helsingborg.se har sökt Carsten Hansen utan resultat. Enligt tidningen Market kommer butikens säljyta vara på mellan 250 till 400 kvadratmeter och innefatta cirka 3 500 artiklar; med allt från hygienprodukter, hushållsprodukter, djurfoder och matvaror.

– Jag skulle inte säga att vi har några direkta konkurrenter eftersom vi är väldigt unika, säger Carsten Hansen till Market.

Normals koncept är att köpa in stora volymer av kända märkesvaror från de billigaste distributörerna i EU, vilket gör att man ska kunna spara upp till 60 procent jämfört med marknadspriset, skriver företaget på sin hemsida.