Laddar

Avslöjar: Sportprofilen lämnar familjegården – hit flyttar han

24Helsingborg har fått ett exklusivt möte där han berättar var och varför han flyttar.

delningar

Helsingborgsryttaren och flerfaldiga SM-medaljören Alexander Zetterman har sedan barnsben haft sin bas i Linderöd på familjens gård Springfield Farm. 

Zetterman fyller om mindre än en vecka 28 år och har under i stort sett hela sitt liv bott på familjegården förutom några avstickare utomlands.

I en exklusiv intervju med 24Helsingborg berättar han nu att det är slut med det och att han tillsammans med sambon ska flytta.

– Jag kommer att ta steget till en ny bas. Vi flyttar till familjen Erlandssons nya anläggning i Munka-Tågarp som ligger mellan Ystad och Tomelilla, säger Zetterman.

Efter att ryttaren varit på prisutdelning under fredagskvällens hemmatävlingar i Helsingborg förklarar han anledningen till flytten.

– Det är bra läge nu. Jag har jobbat ihop med familjen Erlandsson de senaste två åren och fått enorma möjligheter med många motiverade hästägare, säger han.

Hur ser avtalet ut mer exakt? – Vi har inget skrivet i detta nu, vi håller fortfarande på att förhandla lite.

Oavsett hur kontraktet ser ut på pappret är det klart att 27-åringen flyttar sin verksamhet till Österlen och därmed kan man tänka sig att familjegården kommer att säljas.

– Jag kan inte säga rakt ut att gården kommer säljas. Gården är min mammas och det är hennes beslut.

Det har sedan en tid tillbaka gått ett rykte om att det är förändringar på gång kring Zetterman, förändringar blir det men inte så märkvärdiga enligt honom själv.

– I det stora hela blir det egentligen ingen större förändring. Men utan en anläggning att ta hand så kan jag ge mig själv möjligheten att vara länge perioder utomlands samtidigt som jag kan bli mer konkurrenskraftig i landslagssammanhang.

Flytten ska helt enkelt ta dig högre upp i den svenska ridsports-hierarkin? – Det är hela idén. Desto fler timmar jag är i sadeln och rider desto bättre blir jag och mina hästar, säger han och fortsätter:

– Den största skillnaden för folk utifrån kommer vara att jag blir lite segare på att svara på mejl och lite segare på att svara i telefon men det gör mig till en bättre ryttare, säger han och ler.

Familjen Erlandsson som han flyttar till äger just nu två av Zettermans tävlingshästar.

– De är väldigt seriösa och vill supporta mig och satsa på detta.

Vad fick dig att stanna i Sverige och inte göra som många andra och flytta utomlands? – Jag har funderat i många år på om jag ska flytta utomlands helt och hållet, men på senare tid har jag kommit fram till att jag vill stanna i Sverige eftersom att jag har stark uppbackning härifrån både från hästägare och sponsorer.

– Sen har kvaliteten blivit avsevärt mycket bättre på allt när det gäller ridsporten i Sverige. Tävlingarna är proffsigare, förutsättningarna är bättre och motståndet blir samtidigt starkare, avslutar Alexander Zetterman.

Relaterade artiklar