Laddar

Avslöjar: Snabbmatsjätte vill öppna i Helsingborg

Snabbmatskedjan kan öppna i Helsingborg.

delningar

För knappt två år sedan öppnade den amerikanska snabbmatskedjan KFC sin första restaurang i Sverige. Sedan dess har man öppnat en handfull restauranger i landet; senast på Stortorget i centrala Malmö. Nu kan 24Helsingborg.se avslöja att nästa etablering kan bli i Helsingborg.

– Vi kollar på Helsingborg. Det är en intressant stad för oss, alla större städer i Skåne är aktuella, säger Martin Jallinder, pressansvarig på KFC Sverige.

Den första KFC-restaurangen öppnade 1930 i Kentucky i USA. Från började hette kedjan Kentucky Fried Chicken, men efter en tvist om namnrättigheterna med delstaten Kentucky används förkortningen KFC sedan 2006. Anledningen till att kedjan blivit så populär är det starka varumärket och den fantastiska kycklingen, säger Martin Jallinder.

– Det är inte alla som vet att den tillagas på plats, vi har kockar som gör hela processen fram till serveringen. Kyckling ligger i tiden, det är en populär rätt att äta hemma i hushållen. Det har växt de senaste åren och konsumtionen utvecklas väldigt positivt i Sverige, sa Martin Jallinder till 24Kalmar.se.

 Martin Jallinder på KFC. Foto: Pressbild/KFC

Relaterade artiklar