Laddar

Avslöjar: Kristianstadssonen uttagen i landslaget

Imorgon presenteras landslagstruppen - men står det klart att Kristianstadssonen är uttagen i landslaget.

delningar

Den 3 november startar Euro Floorball Tour och pågår till den 5 november. Imorgon kommer förbundskaptenen Mikael Hill att presentera sin landslagstrupp och nu avslöjar IBnytt.se att Jonathan Nilsson från Fjälkinge, numera i FC Helsingborg, finns med i denna.

– Jag har haft honom i Guldsteget i ett och halvt år och har kunnat följa honom nära. Han har haft en jättefin utveckling under den tiden, säger Hill till IBnytt.se

 

Vad är det som du gillar med Jonathan Nilsson? – Framförallt är det hans målmedvetenhet. Han är ju otroligt målmedveten och fokuserat på det han gör vilket också ger betalt ute på plan. Sen har han många intressanta kvalitéer. Han är en snabb spelare och målskytt, duktig på att slå ut sin motståndare 1 mot 1.

Hill själv vill inte bekräfta huruvida Nilsson är uttagen men huvudpersonen själv bekräftar för IBnytt.se att han kommer följa med till Schweiz.

– Jätteroligt att vara uttagen och få möjlighet att vara med där och visa upp sig. Det ska bli skitkul, säger Nilsson.

Vad tror du ligger bakom den här utvecklingen fram till en landslagsplats? – Det har mycket att göra med förtroende. Jag har fått spela mycket och fått en viktig roll här i Helsingborg som jag kunnat utvecklats i. Sen har jag bra lagkamrater här som har hjälpt och stöttat mig på vägen.

Uttagningen innebär att Nilsson kommer få ta på sig A-landslagsdressen mot Tjeckien, Schweiz och Finland.