Laddar

Avslöjar: Flera nyheter att vänta till årets OV beach

Tre månader kvar till sommarens stora turnering.

delningar

Ett av sommarens största evenemang, kanske rent av det allra största närmar sig med stormsteg.

OV Beach 2018 är bara tre månader bort, 24Helsingborg har tagit ett långt snack med handbollslegendaren och turneringens marknadsansvarige Per Carlén.

– Vi vill visa att vi är på hugget med lite nyheter varje år, säger Carlén.

2017 års upplaga av turneringen var historiens ”all time high” när det gäller antalet anmälda lag, cirka 1600. I år ligger man redan bra till med anmälningar.

– Det ser bra ut, vi ligger ungefär som förra året vid den här tiden i antalet anmälningar, säger han.

Planeringen inför årets turnering har planerats sedan september förra året men nu kan Per Carlén avslöja flertalet nyheter för publik, spelare och sponsorer.

– Det blir stor skillnad, Vi har bland annat en helt ny design och en ny logga. Sen kommer vi ha ett helt nytt restaurangtält med en shop inuti, säger Carlén

Förutom ny logga och nytt restaurangtält fortsätter Per Carlén rada upp nyheter.

–  Vi kommer också bygga upp en VIP-avdelning för de företag som är med och stöttar. Sen sätter Helsingborgs stad upp en ny byggnad med helt nya toaletter, omklädning och förråd, säger han.

Behövs alla dessa nyheter?

– Vi vill inte ändra för mycket varje år för då går vi på knäna. Men vi vill höja kvaliteten steg för steg så att vi långsiktigt kan ta emot ännu flera lag, säger Carlén.

Förutom nyheterna när det gäller själva tävlingsområdet och dess faciliteter vill tävlingsorganisationen även försöka ändra lite i en speciell tävlingsklass samt att det vill få en större global spridning på lagen som deltar.

– Den klassen vi vill ändra är företagsklassen, vi vill helt enkelt få ett större intresse på företagssidan och det jobbar vi hårt med, säger han och fortsätter:

– Sen när det gäller lag tittar vi på övriga Europa. Vi vill försöka sprida OV Beach utomlands, till exempel till Danmark, Norge och till engelskspråkiga länder, säger Per Carlén.

OV Beach pågår mellan den 26 maj och den 4 juni.

Relaterade artiklar