Laddar

Avgörande landslagsmatch till Olympia

Sveriges U21-landslag jagar avancemang till EM – en av kvalmatcherna spelas i Helsingborg.

delningar

U21-landslaget i fotboll har inlett EM-kvalet med fyra segrar och två oavgjorda matcher. Med det ligger man tvåa i sin kvalgrupp, tre poäng  bakom Belgien.

I höst ska kvalet avgöras och nu har fotbollsförbundet presenterat spelplatserna för de tre hemmamatcherna – det blir Helsingborg, Kalmar, och Falkenberg. Den andra matchen i kvalet spelas på Olympia den 11 september. För motståndet står Turkiet.

– Städerna har gjort ett aktivt och bra jobb för att få matcherna till deras arenor. Det kommer bli bra matcher där, säger Svenska Fotbollförbundets Christian Thunholm, evenemangsansvarig U21-landslaget, i ett pressmeddelande.

I den första matchen mellan Sverige och gruppettan Belgien blev det oavgjort, 1-1. Nu hoppas U21-förbundskaptenen Roland Nilsson att hemmaplan ska väga tungt när EM-platsen står på spel under hösten.

– Vi har hittills spelat två matcher på hemmaplan i kvalet – i Falkenberg och Helsingborg. De matcherna har vi vunnit med 4-1 och 3-0 så det känns väldigt bra att återvända till arenorna i höst när EM-kvalet fortsätter på hemmaplan. Det kommer bli väldigt spännande och bra matcher, säger U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson.

Relaterade artiklar