App ska minska matsvinnet – Lanseras i Helsingborg

Foto: Pressbild.

"Glada att folk i Helsingborg äntligen kan ta del av vår tjänst".

delningar

Det är Matvinns start-up bolag ResQ Club som på torsdag lanseras i Helsingborg. 400 konsumenter och flertalet restauranger har enligt företaget redan anmält intresse för appen. 

- Vi är mycket glada att folket i Helsingborg äntligen kan ta del av ResQ Clubs tjänst. Hela staden verkar vara entusiastisk för att minska matsvinnet. Mottagandet har varit riktigt positiv, säger Anna-Lotta Svensson i ett pressmeddelande.  

Bolaget hade premiär för två år sedan och tjänsten har spridit sig snabbt i Europa. Helsingborg blir den 49:e staden i nätverket och i dagsläget finns dem i 17 städer i Sverige

- Under åren har vi flera gånger fått önskemål från invånarna och restauranger i Helsingborg att lansera i stan. Entusiasmen är förståelig eftersom matsvinn är ett stort problem, och med ResQ Clubs app kan man äta bra mat med gott samvete för såväl miljö och plånbok. ResQ Club fortsätter under veckan att kontakta restauranger i Helsingborg och hoppas få flera nya restauranger som ansluter sig till tjänsten. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar