Laddar

”Andreas Granqvist har gjort en resa som är väldigt speciell”

Drömvärvningen hyllas – spår en ljus framtid för klubbens talanger.

delningar

Landslagshjälten Andreas Granqvist är klar för en återkomst i Helsingborgs IF. På söndagseftermiddagen presenterades han under en välbesökt pressträff.

– Det känns bra. Det har varit mycket spekulationer den senaste tiden, men jag har haft en bra kontakt med Krister Azelius (ordförande i HIF). Det känns bra både för egen del och för familjen, säger Andreas Granqvist och fortsätter:

– Det är inte optimalt att HIF ligger i superettan. Men känslan har alltid varit att det är Helsingborg som gäller när jag väl flyttar hem. Nu ska vi göra vårt bästa för att ta oss upp i allsvenskan igen, där vi hör hemma.

Guldbollen-vinnaren har skrivit på ett långt kontrakt som sträcker sig över sex och ett halvt år. De första tre och ett halvt åren är spelarkontrakt – och sedan kommer Andreas Granqvist ta över sportchefsrollen under de resterande två åren.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen nobbade Andreas Granqvist ett kontraktsförslag från Krasnodar värt motsvarande 70 miljoner kronor netto, till förmån för en återkomst i HIF. I stället får ”Granen” en sign on-bonus på fem miljoner kronor av Helsingborg.

Granqvist berättar att han bestämde sig för två dagar sedan.

– Jag kommer inte hem för pengarna om man säger så. Då hade jag stannat kvar i Krasnodar, säger landslagskaptenen.

– Jag får mitt andra barn i sommar och vi känner oss nöjda och vill flytta hem och spela i Helsingborgs IF nu.

Gällande framtiden i landslaget är Andreas Granqvist fåordig.

– Inget är bestämt. Som det ser ut nu så har jag ett VM att se fram emot. Janne Andersson har varit tydlig med att ”nu är nu och sen är sen”.

Huvudtränaren Per-Ola Ljung är lyrisk över drömvärvningen.

– Det finns ingen skillnad i hur jag känner gentemot hur förbundskapten Janne Andersson känner. Andreas Granqvist är en ledare, med eller utan bindel, på och utanför planen. Han har personliga kvalitéer och kan hantera ledarskapet utanför planen.

Och han ser en ljus framtid för HIF och den framtida talangutvecklingen.

– De unga talangerna i klubben får alla möjligheter att rådfråga Granqvist hur de ska nå sina drömmar. För Andreas Granqvist har gjort en resa som är väldigt speciell och han vet hur han har gjort det – och nu kan han visa andra hur de ska göra det, säger Per-Ola Ljung.

Relaterade artiklar