Laddar

Akpoveta om buropen: ”Inget jag bryr mig om”

HIF:s förre anfallare har gått vidare och är lycklig i sitt lag.

delningar

Oke Akpoveta var tillbaka på Olympia igen i sin nya klubb AFC Eskilstuna. Han gjorde inga mål men väl en bra match.

– Vi vann och plockade hem tre poäng. Vi hade kontroll och är nöjda, säger Oke Akpoveta efter sitt lags 2-0-seger.

Är du nöjd med er insats? – Insatsen från mina lagkamrater var briljant, fantastisk. Vi rörde bollen bra och gjorde mål. De gör ett misstag vid andra målet, men sån är fotboll, fortsätter Akpoveta.

Tillbaka här i Helsingborg – hur var det?  – Det var kul att spela mot mina gamla lagkamrater. Jag kommer tillbaka för att representera AFC, sånt är livet, ändringar sker och du finner lycka där du är. Och jag är glad med allt just nu, säger han.

Ofta fick han höra burop från sin förra hemmaklack.

– Det fanns några som försökte psyka mig och bua, men vem bryr sig? Du spelar och gör ditt bästa för laget, och vi vann det är det enda som spelar roll. Jag lyssnar inte på deras fans.

Det var inget för dig? – Det var inget för mig, ärligt talat så lyssnade jag inte.

Var det en revansch för dig att komma hit och vinna? – I livet finns det inget som heter revansch, livet är för kort för att stanna på ett ställe där du inte är uppskattad – då går du till ett lag där du är uppskattad, men jag ser det inte som en revansch.

Han känner inte heller några hard-feelings mot sin gamla klubb.

– Nu är jag här men jag önskar HIF all lycka mot Allsvenskan. Jag önskar dem lycka till, de är för stora för att spela i Superettan.

Superettan, Omgång 4Helsingborgs IF–Athletic Eskilstuna 0–2 (0–1) Målen: 0-1 Kadir Hodzic (36), 0-2 Kermit Erasmus (50) Gula kort: Alexander Michel, Kadir Hodzic, Mohammed Abubakari, Mohammed Abubakari,  Zourab Tsiskaridze Arena: Olympia Publik: 5127 Helsingborgs IF: Pär Hansson – Adam Eriksson, Carl Johansson, Fredrik Liverstam, Anders Randrup – Andreas Landgren (ut 85), Rasmus Rosenqvist (ut 45) – Max Svensson (ut 45), Darijan Bojanic, Mamudu Moro – Andri Bjarnason Ersättare: Kalle Joelsson, Alex Timossi Andersson (in 85), Mohammed Abubakari (in 46), Mikael Dahlberg (in 46), Charlie Weberg, Carl Thulin, Mattias Almeida

Relaterade artiklar