24Sverige satsar på teknik med ny partner: "Extremt viktigt"

Nystartade bolaget Northosts får en viktig roll hos 24Sverige.

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Sedan den 1 mars har 24Sverige ett samarbete gällande teknisk drift och utveckling med det Kalmarbaserade bolaget Northosts.

– Det som var extremt viktigt för oss i det här samarbetet är att Northosts är genuint intresserad av vår produkt. Det blir en win-win åt båda håll och en bra flexibilitet i hur samarbetet utformas, säger Jeanette Lindström, vd för 24Sverige.

Northosts grundades av Sara J Karlsson (vd) och Daniel Auener (utvecklingschef) för drygt ett år sedan och består i nuläget av fem personer. Man är baserade i Kalmar Science Park.

– Det här året satsar vi i Sverige men vi har en tanke om att expandera i Europa under 2020 och finnas i fyra olika regioner. I dagsläget har vi kunder i Skandinavien och Tyskland, säger Daniel.

– Det finns en ganska stark efterfrågan. Ofta känner man till någon som har blivit utsatt id-kapning, virus eller en hackning. Jag tror att vi startade i en bra tid, säkerhet är ett stort ämne idag, säger Sara.

De senaste åren har digital säkerhet blivit allt mer aktuellt. Det kan handla om inlogg via Bank-ID, konton på sociala medier, mejladresser och hemsidor.

– Att drabbas av hackning eller att ha en långsam hemsida påverkar varumärket och det leder till minskad försäljning. Oavsett om man är liten eller stor är det affärskritiskt eftersom hemsidan är den viktigaste kanalen idag, säger Sara.

Northosts idé är att arbeta med både drift, säkerhet och teknisk rådgivning. Man vill vara mer än ett traditionellt hostingföretag.

Helst vill man jobba mot partners där man kan vara med i affärsmodellen och strategiarbetet – precis som med 24Sverige.

– Problem är till för att lösas, det är inget hinder. Vi tänker på hur vi ska angripa det för att sidan ska bli snabbare, säkrare och driva affärer. Det är hela tiden det fokus som vi har som företag. Hela konceptet bygger på att kundernas sidor alltid fungerar, säger Daniel.

Vad är det bästa med att driva eget?

– Friheten, att man får jobba som man vill med vem man vill. När vi blev kollegor kände vi båda tidigt att vi är människor som vill framåt, som har en drivkraft och aldrig blir nöjda, säger Sara och fortsätter:

– Det är det du inte har gjort som du ångrar, inte det du har gjort. Vi är orädda och kastar oss gärna ut för att testa saker. Det är både kul och ansträngande, man kan nästan säga att vi har fått växtvärk, säger hon med ett skratt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar