24 Sverige levererar starka siffror: "Är fantastiskt"

Axel Brantemo, Martin Persson, Josefine Göransson, Tilda Eriksson, Matilda Larsson, Robin Östberg, Linus Gunnarsson, Andreas Norinder och Agnes Aronsson på 24 Sverige. Foto: - Foto: 24 Sverige

Centraliseringen har varit väldigt lyckad – nära en miljon unika läsare på två veckor.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

24 Sveriges sajter har aldrig varit så bra och lästa som nu. De senaste två veckorna har våra sajter totalt haft nära en miljon unika läsare och cirka 4,5 miljoner sidvisningar – siffror som visar att våra trogna läsare uppskattar 24:ans moderna journalistik.

– Jag tycker att det är fantastiskt att vi, med våra resurser, lyckas ha så bra siffror. Det visar att vår satsning på en delvis centralisering, med ett större team på samma ort, och fältjournalistik är den bästa ekvationen för att bibehålla kvalitet i den lokala journalistiken, samtidigt som vi behåller höga trafiksiffror, säger Jeanette Lindström, vd på 24 Sverige.

Vårens centralisering var lyckad och förra måndagen var startskottet för 24 Sveriges nya organisation. Tillsammans med duktiga fältreportrar arbetar en central deskredaktion i Kalmar med både lokala och nationella nyheter.

– Vår satsning på centraliseringen har genomförts i två olika steg, en i våras och en under hösten. Det har varit väldigt lyckat, trafiken har ökat och våra journalister utvecklas genom att arbeta i en större grupp och därmed få större möjlighet till att utbyta erfarenheter och idéer, säger Jeanette Lindström.

Centraliseringen har inte inneburit att 24 Sverige har frångått det lokala tänket, snarare tvärtom. Statistiken visar att minst 75 procent av våra artiklar är lokala nyheter, medan resterande 25 procent är artiklar som är anpassade för alla orter, vare sig man bor i Malmö eller Uppsala.

– Vi kommer alltid att vara väldigt lokala. För oss är det viktigt att tänka modernt och trafiken är ett bevis på att vi gör rätt saker. Vi har inte presstöd eller andra ersättningar, så vi är beroende av bra trafik och det är väldigt glädjande att vi har så bra läsning på våra sajter, säger Jeanette Lindström.

Nu vill vi önska våra läsare god jul och ett gott nytt år. Tillsammans ska vi göra 2019 till ett ännu bättre år!

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar