Laddar

2017 blev ett rekordår för Helsingborg: ”Fantastiskt bra”

Förra året blev ett rekordår för Helsingborg.

delningar

Förra året blev ett succéår för besöksnäringen och attraktionerna i Helsingborg då staden slog rekord i antalet internationella besökare.

Enligt preliminära siffror från SCB och Tillväxtverket ökade antalet övernattningar under 2017 i Helsingborg med 1,2 procent till drygt 770 000 övernattningar, att jämföra med 761 000 övernattningar året innan dess.

– Det är roligt att stadens satsningar ger resultat. Besöksnäringen är viktig och skapar välbehövliga jobb i Helsingborg, inte minst för unga och nyanlända eftersom det är en bransch där många får sitt första jobb. Men potentialen är ännu större, med bland annat fler hotell, attraktioner, evenemang och utveckling av Sofiero slottspark finns stor potential till fortsatt tillväxt och ännu fler jobb, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson, i ett pressutskick.

Stadens utländska besökare kom främst från Tyskland, Danmark, Storbritannien, Norge och Nederländerna. De internationella gästnätterna ökade med nära 30 000 till runt 185 000, vilket är en ökning på drygt 19 procent. Detta gör 2017 till ett rekord år för Helsingborg.

– Nästan 20 procent tillväxt är fantastiskt bra! Vår internationella attraktivitet har ökat rejält de senaste åren och det är ett resultat av ett strategiskt arbete av hela destinationen. Att ökningen även var jämn över alla årets månader är också glädjande, vilket visar att vi växer även utanför högsäsongen, säger Emma Håkansson, turism- och destinationsutvecklingschef i Helsingborg.

Relaterade artiklar