Ett elfel skapade stopp i tågtrafiken | Nyheter i Helsingborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Ett elfel skapade stopp i tågtrafiken

(Uppdaterad 17.40) Ett elfel ställde till det för tågtrafiken.

Josefine Göransson

Kl.07:48, 17 maj, 2018

Ett elfel skapade stopp i tågtrafiken
Foto: Arkiv

Sedan 07.20-tiden på torsdagsmorgonen blev det stopp i tågtrafiken mellan Helsingborg och Ängelholm. Inga tåg kunde köra på sträckan och bussar ersatte i begränsad omfattning, skrev Skånetrafiken.

Orsaken till stoppet var ett elfel. Tekniker skickades till platsen och enligt den prognosen beräknades felet vara åtgärdat senast vid 16-tiden.

Under torsdagseftermiddagen var problemet löst

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tågsträcka i Skåne utnämns till en av landets vackraste

Tågsträckan Malmö-Helsingborg har listats som den sjunde vackraste i Sverige.

Robin Östberg

Kl.11:59, 24 maj, 2018

Tågsträcka i Skåne utnämns till en av landets vackraste
Foto: Mostphotos.

De tävlande tågsträckorna nominerades först av via SJ:s personal och resenärer. Därefter gick det att rösta på sträckorna på bolagets sajt.

På sjunde plats av totalt tolv nominerade kom tågsträckan Malmö-Helsingborg. Så lyder motiveringen: ”En tågresa som är vackrast en vårdag då alla rapsfälten på Lundaslätten lyser gula. Sträckan går sedan längs med kusten och erbjuder utsikt över Öresund och Danmarks kust.”

Vinnare blev sträckan Lidköping-Mariestad över Kinnekulle.

Lokföraren Sofia Lundborg, som kört vinnarsträckan under drygt sex års tid, menar att de som röstat i har gjort ett klokt val.

– Det är häftigt att få köra tåg med så vacker natur alldeles intill spåret. Dovhjortar ute på slätterna, utsikt över Vänern, pittoreska stationshus och till och med havsörnar har jag sett. Att ha sådana vyer utanför lokförarhytten gör det lite extra roligt att jobba, säger hon, i ett pressmeddelande.

Andraplatsen tog sträckan mellan Kiruna och Narvik hem – en resa genom fjällvärlden via Riksgränsen och längs branta bergsväggar via norska Narvik.

Fakta12-i-topp – Sveriges vackraste tågresor

1. Sveriges vackraste tågresa: Lidköping-Mariestad över Kinnekulle

Den här tågresan går över Kinnekulle, ett platåberg vid Vänerns strand. Detta är ett sceniskt naturområde som har en rik flora och fauna. Under våren blommar bland annat ramslök och på vintern är det ofta ett vitt sagoland fullt med hjort och älg.

2. Kiruna-Narvik

En magisk tågresa genom fjällvärlden via Riksgränsen och längs branta bergsväggar vid Ofotfjorden vid Narvik. En fantastisk kombination av vatten, berg och grönska där du får uppleva både Sverige och Norge på samma resa.

3. Järvsö-Ånge

Förmodligen en av de vackraste delarna av Norra stambanan. Resan går förbi de vackra sjöarna Letssjön, Storsjön och den vidsträckta Hennan med bergen i bakgrunden. Trakten kännetecknas av vatten, böljande kullar och fina Hälsingegårdar.

4. Tenhult-Bankeryd via Huskvarna och Jönköping

Tågresan erbjuder en spektakulär utsikt över Vättern och Huskvarnadalen. Tåget åker dessutom en stund alldeles utmed Vätterstranden med en underbar vy över helt öppet vatten och den långa sandstranden i Jönköping. Vid god sikt kan resenärer även se Visingsö i horisonten.

5. Halmstad-Göteborg

Västkustbanan löper längs Hallands kust, från Göteborg via Varberg till Halmstad. Vid Varberg åker tåget längs havet och ger en fantastisk vy över den dramatiska kusten och Varbergs fästning.

6. Borlänge-Mora

En resa genom ett vackert Dalarna med skog, berg, sjöar och röda stugor. Järnvägen slingrar sig runt Siljans vikar och bäddas in i ett magiskt ljus, speciellt i gryning och skymning. Under resan gång korsas även den 3 mil långa Österdalälven vid Leksand.

7. Malmö-Helsingborg

En tågresa som är vackrast en vårdag då alla rapsfälten på Lundaslätten lyser gula. Sträckan går sedan längs med kusten och erbjuder utsikt över Öresund och Danmarks kust.

8. Laxå-Karlstad

Värmlandsbanan tar dig på äventyr genom de djupa värmländska skogarna. Tåget glider över den kurviga sträckan nästan som en berg-och-dalbana och passerar dramatiska landskap och blanka sjöar. Resan passerar även ett flertal vackra bevarade stationshus från 1800-talet.

9. Malmö-Köpenhamn

En resa över den fantastiska Öresundsbron. Det finns nog inget ljuvligare än att åka över sundet vid en soluppgång på sommaren. Dessutom är Malmö Central en av Sveriges vackraste tågstationer.

10. Kalmar-Alvesta-Göteborg

En 350 kilometer lång sträcka från kust till kust från Kalmar i öst till Göteborg i väst. Resan erbjuder stor variation, genom skogarna i Småland vidare mot lövskogar och odlingslandskap runt Borås och slutligen fram till Västkusten.

11. Ludvika-Örebro

En mysig och äldre järnvägssträcka genom Bergslagens orörda vildmark med raviner, gammal tallskog, sjöar, myrar och tjärnar. Det eleganta stationshuset i Örebro är också K-märkt och ritades av Adolf W. Edelsvärd 1862.

12. Södertälje-Eskilstuna-Arboga

En sträcka i hjärtat av Mellansverige som trafikeras av många resenärer på väg till och från arbete i Stockholmsområdet. Resan erbjuder stor variation, höga broar och djupa bergskärningar samt en vacker utsikt över Södertäljes inlopp och över den anrika museibanan vid Läggesta.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IKEA återkallar prisbelönt produkt

Alla kunder ombeds sluta använda produkten och återlämna den till valfritt varuhus.

Matilda Larsson

Kl.07:50, 24 maj, 2018

IKEA återkallar prisbelönt produkt
Foto: Håkan Dahlstrom/IKEA.

Ikea återkallar sin prisbelönta cykel SLADDA, på grund av säkerhetsproblem.

Anledningen är att drivremmen kan gå av vilket kan orsaka fallrisk, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Cykeln återkallas efter att elva olyckor har rapporterats, där två personer har fått lättare skador.

”Därför återkallar IKEA som säkerhetsåtgärd alla SLADDA cyklar och uppmanar kunderna att sluta använda cykeln”, skriver företaget.

Cykeln från Ikea började säljas i augusti 2016 och har bland annat prisas flerfaldigt i en av världens största designtävlingar – Red Dot Design Award.

Kunder som har en SLADDA cykel uppmanas att sluta använda den och återlämna den till valfritt Ikea-varuhus för att få tillbaka de pengar man har betalat. Återbetalning fås även för tillbehör som är specifikt designade för SLADDA. Alla kunder ombeds att ta med kvitto eller kontoutdrag för köpet, enligt Ikea.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Helsingborg får ny vårdcentral

Bakom initiativet står tre lokalt verksamma läkare.

Robin Östberg

Kl.17:48, 23 maj, 2018

Helsingborg får ny vårdcentral
Foto: Mostphotos.

Hela 1 200 patienter har listat sig på vårdcentralen som snart öppnar i Helsingborg. I början av juni öppnar den nya vårdcentralen på Garnisongatan i Helsingborg, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Läkarna har uppgett att det kommer vara möjligt att lista sig direkt hos en läkare.

– När hälsovalsystemet infördes 2008 slutade man vara listad hos en doktor, utan listades hos en vårdcentral. På vår mottagning ska alla patienter som kommer listas hos en fast läkare som följer dem, säger Mikael Ohlin, läkare, till tidningen.

Vårdcentralen kommer maximalt kunna ta emot 1 700 patienter per läkare. Arbetet med att bygga om lokaler är igång och alla personal som ska delta i öppningen finns redan på plats.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Varning: Hög brandrisk i Helsingborg – eldningsförbud utfärdat

Efter det varma och torra vädret har räddningstjänsten utfärdad ett generellt eldningsförbud.

Robin Östberg

Kl.12:48, 23 maj, 2018

Varning: Hög brandrisk i Helsingborg – eldningsförbud utfärdat
Foto: Pixabay.

Räddningstjänsten bedömer att det just nu råder en mycket hög brandrisk i Helsingborg. På grund av det varma vädret och uteblivna regnet har det blivit torrt i markerna. Just därför kommer ett generellt eldningsförbud att utlysas i Helsingborg, rapporterar Kvällsposten.

Förbudet innebär bland annat att det inte är tillåtet att starta en eld med öppen låga utomhus.

– Man ska tänka på att inte grilla på fel plats utan verkligen vara försiktig och ha grus eller sten under elden samt tillgång till vatten. På vissa håll råder helt eldningsförbud och då får bara eldning ske i godkända grillar och grillplatser, säger Tora Thomasdottir, meteorolog vid StormGeo, till tidningen.

Räddningstjänsten använder sig av en femgradig skala när de bedömer brandrisken. Nivå 5, som innebär mycket stor brandrisk, gäller för en rad skånska orter bland annat Bjuv, Helsingborg och Landskrona.

FaktaSkånska orter med mycket hög brandrisk:

Bjuv

Båstad

Helsingborg

Höganäs

Klippan

Landskrona

Svalöv

Åstorp

Ängelholm

Källa: Räddningstjänsten nordvästra Skåne

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kattmat återkallas – kan innehålla främmande föremål

Butiker är ombedda att ta bort produkten.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.19:25, 22 maj, 2018

Kattmat återkallas – kan innehålla främmande föremål
Foto: Pixabay

Kattmatstillverkaren Mjau återkallar nu ett begränsat parti kattmat som kan innehålla ett främmande föremål i form av en hård bit. Det kan vara farligt för katten, skriver Mjau i ett pressmeddelande.

Det rör sig om 85 grams portionsförpackningen med mjuk kalkonmousse som säljs under namnet ”Mjau noga utvalda mousse med kalkon”. Den återkallade kattmaten har bäst före datum 2020-02-27.

Det finns ingen anledning till oro om en katt ätit av maten men inte uppvisat några symptom, enligt tillverkaren.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng