Han är en av de äldre i ett ungt HIF: ”Jag trivs med min roll ” | Nyheter i Helsingborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Han är en av de äldre i ett ungt HIF: ”Jag trivs med min roll ”

Mittfältaren pratar om 2018, att inte vara bland de yngsta och hur man lär de yngre spelarna hur det är att vara professionell.

Johan Nordström

Kl.16:21, 12 april, 2018

Han är en av de äldre i ett ungt HIF: ”Jag trivs med min roll ”
Foto: Bjšörn Lindgren / BILDBYRÅN

HIF-mittfältaren har nu blivit 29 år och blivit en del av det äldre gänget i ett HIF fullt med unga spelare.

– Jag trivs med min roll och försöker få med mig min rutin i allt vi gör. Vi har många unga som du säger och de är hungriga. Jag försöker hjälpa dem om någon vill ha backning av något slag, säger Andreas Landgren.

Han har själv tagit steget från ungdomslag och försöker finnas till för de unga om de har någon fråga.

– Det är ett tufft steg upp och jag delar med mig med det jag kan eftersom man själv gjort det steget.

Vad är ditt bästa tips?

– Tips och tips man är på ett speciellt sätt både på och utanför planen när man blivit rutinerad. Man är och uppför sig professionellt och de unga agerar utifrån hur vi agerar, säger han och fortsätter:

– Hade vi lekt ”allan ballan” här upp på Olympia tror jag att det är lätt att följa efter.

Mohammed Abubakari och Andreas Landgren under en fotbollstrŠäning. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Mohammed Abubakari och Andreas Landgren under en fotbollstrŠäning.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Landgren har under försäsongen 2018 för första gången på länge genomfört en hel försäsong.

– Jag har haft det lite knackigt innan på försäsongerna med ett knä och en hälsena som jag opererat. Det gör mycket att få dessa månaderna i benen. Bortsett från en sjukdomsvecka har jag varit med hela tiden och det ska inte underskattas, säger han.

Att Andreas Landgren visat fin form under början på året är det nog inte många som har missat, han har visat fin form sedan första matchminuten.

– Sedan december tycker jag egentligen att det har känts bra, så absolut känner jag mig i gott slag.

Under 2017 figurerade han på flera olika positioner förutom att spela på mittfältet gjorde han många minuter som ytterback. En egenskap som många tränare säkert önskar hos en spelare men också en egenskap som ingår i PerOla Ljungs tränarfilosofi, att vara anpassningsbar, säger Landgren.

– Vi har egentligen laborerat från start med positionerna för att vi ska ha olika sett att spela på. Vi vill få en flexibilitet och som nu mot Öster gjorde vi på ett sätt, till nästa match kanske vi gör på ett annat, säger han.

Vad tycker du själv om din egen insats mot Öster?

– Jag tycker att jag gjorde en godkänd insats rakt igenom. Jag och hela laget har en hög kravställning så vi tittar mer på vad som kan förbättras istället för att vara nöjda.

När det väl blir ledigt från fotbollen är det många spelare som tar det lugnt, spelar tv-spel, umgås med vänner eller liknande. HIF-mittfältaren tar på sig stiliga kläder och tar sig ner mot stan.

–Jag har känt att produktiviteten har varit lite för låg på de lediga timmarna så jag jobbar lite på Resurs bank på våra lediga tider. Jag vill få en känsla av det riktiga arbetslivet, avslutar Andreas Landgren.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så påverkas du av vägarbetets slutettap på Järnvägsgatan

Asfalteringen startar natten mot fredag 27 april.

Johan Nordström

Kl.21:57, 26 april, 2018

Så påverkas du av vägarbetets slutettap på Järnvägsgatan
Foto: Johan Nordström

Ombyggnaden av den första etappen mellan Drottninggatan och Järnvägsgatan är sedan början av 2018 i princip klar. Det enda som återstår är att lägga ny asfalt.

På grund av det kalla vädret i början på våren har man ännu inte kunnat genomföra asfalteringen på grund av att asfaltering kräver varmare väder.

i samband med asfaltering kommer det att sättas ut fler bänkar och skräpkorgar. Vissa delar av arbetet kommer göras nattetid och arbetet kommer starta vid Trädgårdsgatan natten mot fredag. Arbetet sker i etapper och beräknas vara helt klart i slutet av maj.

Så påverkas trafikanter, verksamheter och boende:

  • Vi asfalterar Järnvägsgatan mellan Trädgårdsgatan och Stortorget. Under hela arbetet är ett körfält öppet i vardera riktningen. Arbetet sker i etapper och när vi arbetar på den ena sidan av gatan leds trafiken över i den andra.
  • Från onsdag 2 maj flyttas busshållplatserna vid Helsingborg C/Knutpunkten tillfälligt, både för den som ska norrut och den som ska söderut. Skyltar hjälper resenärerna att hitta rätt. Ordinarie busshållplatser öppnar igen fredag 25 maj.
  • Vissa delar av arbetet utför vi nattetid, bland annat när vi fräser bort den gamla asfalten. Det gör vi för att framkomligheten ska begränsas så lite som möjligt, men arbetet hörs och riskerar att störa dem som bor i närheten. Vi fräser till exempel på Trädgårdsgatan och rondellen vid infarten vid busstorget vid Knutpunkten natten mot fredag 27 april respektive natten mot onsdag 2 maj.
  • Vi asfalterar övergångsställen nattetid. Övergångsställena är då stängda för att gående inte ska gå i asfaltklister eller nylagd asfalt och för att de inte ska komma för nära arbetsfordon.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Polis stationär plats på Drottninghög: ”Alla ska vara trygga”

Den stora insatsen på tisdagsmorgonen var startskottet på något större och mer långsiktigt.

Johan Nordström

Kl.20:56, 26 april, 2018

Polis stationär plats på Drottninghög: ”Alla ska vara trygga”
Foto: Bildbyrån

Sedan polisen gjorde en stor narkotikaräd på Drottninghög i tisdags har det funnits polis på plats i området. En förändring som de boende i området får vänja sig vid, då polisen nu ska vara stationär på Drottninghög.

– Vi ska skapa utrymme för andra att växa människor att växa i sin roller och att alla ska vara trygga. Alla ska vara så pass trygga att de kan säga till de som beter sig fel i området, säger polisen Jonas Berg, som leder insatsen på Drottninghög och fortsätter:

– Man måste våga säga ifrån men det kommer ta många år.

10 personer greps i samband med tillslaget och nu meddelar polisen som leder insatsen att det är slut med hur det varit på Drottninghög.

–Vi har tagit bort en del av de som gör andra otrygga. Det jag kan säga är att vi kommer gå in massivt med många poliser. Man ska inte kunna langa narkotika öppet längre, säger Jonas Berg.

Polisen i nordvästra Skåne har som sagt meddelat att man kommer ha poliser på plats minst fram till sommarens slut. Även polisens husbil och personal arbetande för Helsingborgs stad kommer finnas i området.

– Tilliten är superviktig för att samhället ska fungera. Folk ska kunna lita på oss och visa att vi gör resultat som vi gjorde i tisdags, säger han.

Hur har er närvaro bemötts de första dygnen?
– Jag hörde från tjänstemän hos kommunen som varit inne som hos någon av butikerna på Drottninghög och berättat vad polisen gjort. Då hade personalen applåderat. De märker vad vi har gjort och vi har visat att vi kan, avslutar Jonas Berg.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Helsingborg bjuder in till ”danska dagar”

27-28 april ordnar Helsingborg city med festligheter i staden.

Johan Nordström

Kl.18:28, 26 april, 2018

Helsingborg bjuder in till ”danska dagar”
Foto: Arkiv

På fredag den 27 april är det den ”store bededag” i Danmark.

Helsingborg City vill tillsammans med Kullagatans ekonomiska förening bjuda in danskarna att fira helgdagen i Helsingborg.

 Butikerna i staden kommer att flagga danskt och blåser upp ballonger för att välkomna danskarna till Sverige.

– Vi brukar välkomna danskarna till Sverige i samband med deras helgdagar genom att arrangera de Danska dagarna. I år har vi tagit fram pins till butikspersonalen och köpt in flaggor till entréerna vid Kullagatan, säger Jan Mark som är ordförande i Kullagatans ekonomiska förening.

Under fredagen blir det bland annat musik med Helsingborgs Drumcorps och Marimbabandet som spelar mellan kl. 16:00-17:00 i city.

– Vi märker av en ökning av antal danskar i city, framförallt nu när den danska kursen är så stark. Danskarna får verkligen valuta för pengarna i Sverige, säger Hanna Candell, VD för Helsingborg City.

De Danska dagar är ett initiativ från fastighetsägarna på södra delen av Kullagatan. Helsingborg City utför evenemanget på uppdrag av den ekonomiska föreningen men vill förstärka evenemanget och uppmuntrar alla verksamheter i stan att göra något litet extra på fredag och lördag.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

11-åring nedknuffad och sparkad

Tre äldre pojkar gav sig på en 11-åring och hans kompis.

Johan Nordström

Kl.13:45, 26 april, 2018

11-åring nedknuffad och sparkad
Foto: Arkiv

Händelsen inträffade redan den sjätte april och är alltså nästan en dryg månad gammal men då den unge pojken inte berättat om händelsen för sin föräldrar från nu har en polisanmälan nu upprättats.

En pojke som är 11 år och hans jämnåriga kompis ska ha befunnit sig utanför biblioteket när tre för dem okända äldre pojkar knuffar omkull de båda och sparkar på dem när de ligger ned.

Händelsen rubriceras som försökt till rån då de tre äldre pojkarna ska ha försökt till tvinga sig gods från de nedknuffade pojkarna utan att lyckas.

Mitt under incidenten ska några andra vuxna personer ha jagat bort gärningsmännen och avbrutit rånförsöket.

De två unga pojkarna fick inga fysiska skador och inget gods fattas men händelsen är som sagt polisanmäld.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Man döms till fängelse efter våldtäkt och flera misshandelsfall

En och samma kvinna utsattes för brotten.

Magnus Jansson

Kl.13:17, 26 april, 2018

Man döms till fängelse efter våldtäkt och flera misshandelsfall
Foto: Bildbyrån / Pixabay

En man från Trelleborg har dömts till två år och tre månaders fängelse i Helsingborgs tingsrätt för våldtäkt, misshandel och skadegörelse. Våldtäkten begicks i en bostad i Helsingborg i slutet av februari i år.

Mannen, som är i 30-årsåldern, har tidigare till och från haft en relation med kvinnan han våldtog. Paret har bott i Trelleborg men sedan en tid tillbaka hade kvinnan flyttat till Helsingborg.

Det var under natten mellan den 24 och 25 februari som en polispatrull blev larmad till bostaden med anledning av den misstänkta våldtäkten och en misstänkt misshandel. Mannen ska ha tvingat kvinnan till samlag genom att ha lyft och dragit henne till sängen, slitit av hennes kläder och sedan hållit fast henne under det vaginala samlaget.

Efter ett inledande förhör på platsen kördes målsägande till gyn-akuten för undersökning, där det framgick att hon hade flera skador över hela kroppen. Mannen greps morgonen efter i samma bostad och har suttit anhållen och häktad sedan dess. De misshandelsfall han döms för har skett vid fler olika tillfällen där offret varit samma kvinna som utsattes för våldtäkten. En misshandel begicks redan under början av 2017 i Trelleborg.

Vid samma tillfälle som våldtäkten ägde rum slog mannen sönder en diskbänk med slägga. Därför döms han även för skadegörelse. Han ska också betala drygt 155 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng