KLICKTOPPEN: Här är veckans hetaste bostäder i Helsingborg | Nyheter i Helsingborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

KLICKTOPPEN: Här är veckans hetaste bostäder i Helsingborg

24Helsingborg.se presenterar som vanligt topp fem-listan över de mest klickade bostäderna på Hemnet under den gångna veckan.

Jesper Norell

Kl.09:02, 18 mars, 2018

KLICKTOPPEN: Här är veckans hetaste bostäder i Helsingborg
Foto: Hemnet
1. Liegatan 3, Mariastaden: 8 500 000 kr

Beskrivning: I attraktiva Mariastaden erbjuds detta generöst tilltagna och mycket smakfullt påkostade stenhus. Huset ligger på 264 kvadratmeter på en 642 kvadratmeter tomt. Den arkitektritade trädgården är vackert upplyst, mycket lättskött och har ett charmigt orangeri med olika vinrankor. Läs mer om den här.

liegatan

 

2. Pålsjögatan 40, Tågaborg: 6 990 000 kr

Beskrivning: Klassisk villa i Helsingborgs-tegel i 1,5 plan samt inredd vind och källare och med smakfullt tillbyggd ateljé i modern dansk design. Läs mer om den här.

palsjogatan

 

3. Föreningsgatan 33A, Tågaborg: 1 920 000 kr

Beskrivning: Välkommen till en bostad utöver det vanliga med 25 m² exklusiva biutrymmen intill lägenheten – en unik vindsvåning med öppen planlösning på Tågaborg! Läs mer om den här.

foreningsgatan

 

4. Gustavslundsvägen 10, Gustavslund: 2 495 000 kr

Beskrivning: Nu finns möjligheten att förvärva ett radhus på populära Gustavslund med uterum i härligt västerläge! Villan har fem rum och ligger på 116 kvadratmeter. Läs mer om den här.

gustavslundsvagen

 

5. Villagatan 8, Mörarp: 795 000 kr

Beskrivning: Välkomna till familjeidyllen! I ett lugnt och trivsamt område strax utanför Helsingborg finner ni denna 1½ plans villa i brf Lingonkruset. Med stilren, grå inredning ligger den här villan på 149,5 kvadratmeter. Läs mer om den här.

villagatan

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Byggstart: Här byggs snart 108 nya lägenheter

Helsingborgs stads satsning tillsammans med Helsingborgshem går framåt.

Matilda Larsson

Kl.16:40, 19 april, 2018

Byggstart: Här byggs snart 108 nya lägenheter
Skärmdump: Google Maps. Illustration: Tornet.

I dag tillträder fastighetsbolaget Tornet den byggrätt som bolaget för cirka ett år sedan köpte av Helsingborgshem.

Totalt är det 108 hyresrätter som ska byggas på Drottninghög till hösten. 

LÄS MER: Så blir Drottninghögs nya centrum

Sedan flera år tillbaka pågår ett arbete för att utveckla stadsdelen. Helsingborgshem och Helsingborgs stad driver tillsammans projektet DrottningH och man räknar med att stadsomvandlingsprojektet kommer att pågå under minst 20 års tid.

Fyra hus med 108 hyresrätter och två lokaler för affärsverksamhet planerar man att bygga. Det blir framförallt ettor och tvåor, samt tio stycken treor och åtta fyrarumslägenheter.

– Att planera ett så här pass stort projekt tar lång tid. Det är alltid spännande och känns bra när arbetet går framåt så att vi lite längre fram får välkomna nya boende, säger Henrik Oretorp, projektchef på Tornet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Här är Helsingborgs bästa mäklare

Topp fem över de mäklare som har blivit mest rekommenderade hittills i år.

Matilda Larsson

Kl.15:04, 19 april, 2018

LISTA: Här är Helsingborgs bästa mäklare
Foto: Pixabay.

Många använder sig av rekommendationer för att ta reda på vad andra tyckt om en tjänst.

Sajten Hittamäklare har ett rekommendationssystem där man kan se vilka mäklare som har fått flest rekommendationer av tidigare kunder. De nuvarande siffrorna gäller för det första kvartalet 2018.

– För den som ska sälja sin bostad kan rekommendationer hjälpa till att känna sig tryggare med valet av mäklare. En rekommendation från tidigare säljare blir lite som en kvalitetsstämpel, ett kvitto på att mäklaren presterat bra tidigare, säger Alexandra Eldin, marknadsansvarig på Hittamäklare.

Här är de mest rekommenderade mäklarna i Helsingborgs kommun:

1. Omar Akkache, 3etage

2. Linda Gasslander, MOHV

3. Kent Malmström, Bjurfors

4. Torres Nasir, Fastighetsbyrån

5. Niklas Friberg, Mäklarbyrån

Källa: Hittamäklare.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Myndighetens varning: Tänk på detta i sommarstugan

Här är sakerna du bör ha koll på för att undvika bränder när du vårstädar.

Matilda Larsson

Kl.08:14, 19 april, 2018

Myndighetens varning: Tänk på detta i sommarstugan
Foto: Matilda Larsson. Grafik: Pixabay.

Vårstädningen är i full gång i många hem och många öppnar upp sommarstugor som varit stängda hela vintern.

Elsäkerhetsverket varnar nu för elrelaterade bränder och tipsar vad man bör tänka på då elprodukterna ansluts till elnätet.

Vid säsongens första besök i sommarstugan är det till exempel bra att se över stugans elprodukter eftersom elsäkerheten kan ha försämrats under vintern då apparaterna varit oanvända och avstängda.

Kontrollera också att kablar, stickproppar och uttag inte sitter löst eller har synliga fel som exempelvis sprickor. Använd också laddare som är avsedda för produkten.

– Vi fick nyligen in anmälan om en batteridriven fönstertvätt som brunnit. Det visade sig att man använt fel adapter, 12 volt istället för 5 volt med förödande konsekvenser. Det är viktigt att alltid använda den laddare som är avsedd för produkten, säger Martin Gustafsson på Elsäkerhetsverkets produktavdelning.

Har din sommarstuga jordfelsbrytare ska du kontrollera att jordfelsbrytaren fungerar och att strömmen bryts när du trycker på testknappen. Om den inte slår ifrån, kontakta ett elinstallationsföretag för kontroll.

En jordfelsbrytare bryter strömmen snabbt om till exempel en apparats hölje skulle bli spänningsförande och minskar därmed risken att någon i din omgivning skadas av el. Om jordfelsbrytare saknas finns det portabla att köpa, tipsar Elsäkerhetsverket.

Se till att säkringarna i proppskåpet fungerar. Om de är av den gamla sorten se till att de är ordentligt fastskruvade. Det passar till exempel bra att kontrollera i samband med att du slår på gruppcentralen.

När du stänger av eller slår på gamla kylskåp och frysar ska du vara uppmärksam. Enligt Elsäkerhetsverket kan kompressorn i dessa ha startproblem och det kan uppstå elektriska ljusbågar eller elektriska gnistor. Finns det damm och smuts bakom kylskåpet kan det antändas och leda till en brand. Dammsug därför utrymmet bakom kylskåpet ibland i de fall du kommer åt.

Även om eluttag och strömbrytare ser hela ut är det ingen garanti för att elledningarna i väggen är det. Äldre byggnader är ofta inte anpassade till dagens användning av elapparater, vilket kan innebära att elledningarna blir överbelastade.

Eftersom elmateriel har en begränsad livslängd bör till exempel en renovering av ett äldre hus även omfatta elanläggningen. Finns det synliga skador eller missfärgningar på elledningarna i huset ska du kontakta ett elinstallationsföretag för att byta ut dem.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Drömvilla till salu i Helsingborg

Kika in i bostaden som ligger ute på Hemnet.

Johan Nordström

Kl.20:54, 17 april, 2018

BILDEXTRA: Drömvilla till salu i Helsingborg

På första parkett mot kajen i Råås idylliska småbåtshamn ligger en elegant och påkostad villa som har totalrenoverats med noga utvalda material. Villan av gediget putsat tegel smälter fint in i den gamla gathusmiljön.

Föreställ dig att vakna på morgonen och kliva ut på balkongen och inandas det salta doften av hav och blicka ut över Öresund. Alldeles nedanför ligger segelbåtarna och kluckar fridfullt mot vattenkanten.

Med utgångspriset 10 800 000 kronor ligger nu denna drömvilla på Råå till salu på Hemnet och 24Helsingborg har gjort ett axplock av bilder på bostaden.

Vill du se hela annonsen så klicka här!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN: Här är veckans hetaste objekt på Hemnet

24Helsingborg presenterar som vanligt topp fem-listan över de mest klickade annonserna på Hemnet under den gångna veckan.

Johan Nordström

Kl.19:55, 15 april, 2018

KLICKTOPPEN: Här är veckans hetaste objekt på Hemnet
Foto: Hemnet

cbild4lkroie26hjtomkg

1. Kummelgatan 64c, Ramlösa, Helsingborg: 3 195 000 kronor

Familjeidyll i Ramlösa – Välskött – 4 stora sovrum – 2 badrum – Uterum/Vinterträdgård – Hörntomt – Garage – Lugnt beläget.
Veckans vinnare kan du läsa mer om här!

cbild4ov2l1lqi4gonunf-2024693118-rszww1170-80

2. Älgögatan 20, Rydebäck, Helsingborg: 5 000 000 kronor

Äntligen finns ett häftigt och totalrenoverat atriumhus i attraktiva Rydebäck till salu. Ett hus som helt klart måste ses.

januarigatan-15_1zh3ko

3. Januarigatan 15, Sofieberg, 2 850 000 kronor

Stilrent och lättskött boende populära månadsgatorna. Lugnt och fridfullt beläget på Sofieberg finns denna 1-plans friliggande villa. Se objektet här.

cbild4ot2hnife9kf1lhl-2140914666-rszww1170-80

4. Malmögatan 18, Wilson Park, Helsingborg: 2 595 000 kronor

Renoveringschans på gemytliga och populära Wilson Park. Skapa ditt drömboende!

cbild4ov272b1raf08e1v

5. Allerums Kyrkväg 54, Allerum, Helsingborg: 3 795 000 kronor

Ytterst välrenoverat hus med hela 4 sovrum, stora sällskapsytor och lättskött trädgård med nybyggt garage. Granne med hagar och öppna landskap, se resten av annons här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng