Eros fick ingen hjälp – dog i bilen: ”Fruktansvärt” | Nyheter i Helsingborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Eros fick ingen hjälp – dog i bilen: ”Fruktansvärt”

Mardrömsresan ägde rum i torsdags.

Johan Nordström

Kl.18:56, 13 mars, 2018

Eros fick ingen hjälp – dog i bilen: ”Fruktansvärt”
Foto: Privat.

Det var i torsdags som 26-årige ängelholmaren Alexander Lindqvist Hansen fick uppleva det värsta som kan hända en djurägare. Eros, Alexanders franska bulldog dog under mardrömsförhållanden.

– När jag gick från hemmet till jobbet var var allt lugnt. Han studsade och hade sig och när jag slutade och kom hem brukade han alltid möta en i hallen och vilja ha mat, men inte då, säger Lindqvist Hansen.

Den sjuårige Eros bara låg i hemmet och trots flera uppmuntrande försök till att äta eller dricka utan respons gick pulsen upp på Alexander.

– Det var när jag skulle få honom till att gå och efter två steg så föll han ihop som jag fick en känsla av att det verkligen var något allvarligt, säger han.

Alexander som numera bor i Ljungby slänger sig på telefonen och får tag på en kompis som kan köra honom till Ljungbys smådjursklinik. Väl där möts han av nästa smäll.

– De tog in honom men ganska snabbt sa de att ”det här är inget vi kan ta i”. Då tänkte jag något måste ni för fan kunna göra, säger han.

Beskedet de fick var att sätta sig i bilen till Helsingborg, en resa på 1,5 timme. Precis innan de ska köra hör Alexander och hans kompis hur en annan veterinär säger till sin kollega ”det här handlar nog om hans liv”.

– Vi körde över tillåtet hela vägen ner och i höjd med Örkelljunga kände jag hur han blev kall, stel och kissade på sig. Han var som en tung påse utan motstånd, säger Alexander med betydligt mer nedstämd röst.

26-åringen tänkte att det var försent att rädda honom men ringde ändå ner till Helsingborgs djursjukhus där han fick ett helt annat bemötande.

– De försökte hjälpa mig på telefonen, med vad jag kunde göra i bilen men det var försent, säger han.

Resan fortsätter ner i ilfart då hoppet om att återuppliva Eros inte slocknat än.

– När vi kommer fram stod fyra personer väntade, de sprang in, på med alla grejerna men han var iskall, säger Alexander.

Bemötande i Helsingborg vill 26-åringen passa på att hylla trots det tragiska. Alexander, hans kompis och Alexanders flickvän som kom efter fick ett eget rum i över en timme för att sörja sin förlorade familjemedlem.

– Skillnaden var som natt och dag. Sen säger inte jag att det är deras [Ljungby smådjursklinik] fel att han dog utan det är bemötandet jag är förbannad på, säger Alexander och fortsätter:

– De verkade inte bry sig. Inställningen borde vara att om det går att rädda ska det räddas, tycker jag.

Vad som kan ha hänt Eros är det fortfarande ingen som vet, det finns en del olika scenarion. Ett är att han fått diskbråck och på så vis hade halsen svullnat upp. Men Alexander kunde inte höra att han kippade efter andan och därför ströks det. Andra alternativ är att ett organ brustit eller att Eros haft en tumör som gjort honom sjuk.

– Vi fick möjligheten om vi ville till att göra en obduktion men jag är av den inställningen att om människan eller djuret i fråga är borta och man vet med sig att det inte blir bättre tycker jag att de ska få vara hela av ren respekt, säger Alexander Lindqvist Hansen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Flera bränder vid skola – polisen misstänker brott

(Uppdaterad 20:06) Räddningstjänsten fick rycka ut till flera bränder vid Fredriksdalsskolan.

Mattis Andersson

Kl.18:18, 22 maj, 2018

Flera bränder vid skola – polisen misstänker brott
Foto: Arkiv

Strax innan klockan 18 på tisdagen larmades räddningstjänsten till FredriksdalsskolanLarmvägen i Helsingborg.

Detta med anledning av flera bränder varav en var kraftig.

– Det var en kraftig brand under lastbryggan och ett par mindre markbränder bakom skolan, sa Ronny Möller, inre befäl vid räddningstjänsten.

Polisen misstänker att det kan ligga ett brott bakom bränderna.

– Vi misstänker att branden är anlagd. Man har sett yngre personer springa från platsen. Det har iallafall inte spridit sig till skolan, sa Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisens ledningscentral Syd.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Cyklist förd till sjukhus efter trafikolycka

(Uppdaterad 19.41) En cyklist och en personbil var inblandade i en trafikolycka på måndagskvällen.

Mattis Andersson

Kl.18:43, 21 maj, 2018

Cyklist förd till sjukhus efter trafikolycka
Foto: Nils Jakobsson, Bildbyrån

Klockan 18.32 på måndagen larmades polis och ambulans till korsningen Filbornavägen och Sockenvägen med anledning av en trafikolycka. Det visade sig vara en cyklist och en personbil som var inblandade i olyckan.

Cyklisten, en man i 75-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhuset i Helsingborg för kontroll. Polisen har varit på plats och hållit förhör samt upprättat en anmälan om trafikolycka.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SMHI: Då blir det bäst solchanser i veckan

Så tar du vara på soltimmarna på bästa sätt. Här är senaste prognosen från SMHI.

Mia Martelleur

Kl.07:48, 21 maj, 2018

SMHI: Då blir det bäst solchanser i veckan
Foto: Pixabay.

 

Vädermässigt går vi en skiftande vecka till mötes. Måndagen i Helsingborg inleds med växlande molnighet hela dagen och temperaturer upp mot 20 grader. Varmast blir det sent på eftermiddagen och tidig kväll.

Under tisdag morgon tätnar molnen och det blir en gråmulen dag med växlande molnighet. Temperaturen håller sig kvar kring 20 till 21 grader.

På onsdag väntas molnen lätta något och större delen av förmiddagen finns stora solchanser. Även mot kvällen kan det bli klart väder och temperaturer kring 18 grader.

Solskenet håller i sig in på torsdag morgon. Men kring Lunchtid väntas molnen tätna något och det blir en mulen eftermiddag. På kvällen kan himlen spricka upp något med växlande molnighet.

På fredag kommer ovädret och det finns risk för regn under större delen av dagen. Enligt nuvarande prognos väntas kring 2,5 millimeter nederbörd.

Men efter regn kommer solsken och slutet på veckan kan bli riktigt lovande. Enligt SMHI väntas i nuläget klar himmel och sol, med temperaturer kring 20 grader, under både lördag och söndag.

Så blir vädret i veckan: 

ska%cc%88rmavbild-2018-05-21-kl-07-34-17

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bråk i centrum: ”Två personer slog honom”

En av de misstänkta männen blev omhändertagen av polisen.

Filip Edvardsson

Kl.07:57, 20 maj, 2018

Bråk i centrum: ”Två personer slog honom”
Foto: Arkiv

Under lördagskvällen fick polisen ett larm om ett slagsmål på Drottninggatan i Helsingborg.

En patrull skickades dit för att se över situationen och om någon blivit skadad.

Det visade sig vara ett bråk där flera personer var inblandade. Främst handlade det om två män som ska ha slagit en annan man.

– Anmälan är upprättad från målsägande mot de två personer som slagit honom, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisen region syd.

En av de misstänkta männen, som är i 60-årsåldern, omhändertogs av polis då han var påtagligt alkoholpåverkad.

Målsägande behövde inte uppsöka sjukhus.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skåne kan bli helt kontantfritt redan 2030

Kontanter kan snart vara ett minne blott. Redan om 12 år spås Skåne vara helt kontantfritt.

Gabriel Almlöf

Kl.08:04, 19 maj, 2018

Skåne kan bli helt kontantfritt redan 2030
Foto: Robert Kneschke / MostPhotos

Företaget ST1 har tillsammans med SIFO undersökt svenskarnas inställning till kontantfri betalning. Undersökningen visade att 79 procent var positivt inställda och att de använder betalning via mobilen minst en gång i månaden.

34 procent av dem som inte använder mobil betalning, gör det inte eftersom de anser att för få butiker erbjuder möjligheter att betala med mobilen.

Men snart kan det bli ändring på det. Malmö Stads näringslivsdirektör Pehr Andersson säger att kontantfria betallösningar kommer ta över allt mer.

– Stora delar av Skåne är så kallade early adopters som tar till sig ny teknik och nya trender väldigt snabbt. Jag tror många som redan testat Swish eller att betala parkering med mobilappar är mycket nöjda och har insett hur bra den typen av betalning fungerar. Då finns ingen anledning att backa utan man välkomnar istället fler betallösningar av sådant slag.

– Ett utökat utbud av mobilbetalning blir win-win för båda sidor. Konsumenten slipper bära med sig en plånbok med växelpengar. Handlaren slipper i sin tur dyr kontanthantering och kan fokusera på att stärka kundupplevelsen. Dessutom är mobilbetalning säkrare för båda parter. Jag tror utvecklingen kommer gå fort och skulle gissa på att Skåne är kontantfritt redan år 2030.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng