Avslöjar: Flera nyheter att vänta till årets OV beach

Tre månader kvar till sommarens stora turnering.

Johan Nordström

Kl.19:27, 1 mars, 2018

Avslöjar: Flera nyheter att vänta till årets OV beach
Foto: Montage/Bildbyrån

Ett av sommarens största evenemang, kanske rent av det allra största närmar sig med stormsteg.

OV Beach 2018 är bara tre månader bort, 24Helsingborg har tagit ett långt snack med handbollslegendaren och turneringens marknadsansvarige Per Carlén.

– Vi vill visa att vi är på hugget med lite nyheter varje år, säger Carlén.

2017 års upplaga av turneringen var historiens ”all time high” när det gäller antalet anmälda lag, cirka 1600. I år ligger man redan bra till med anmälningar.

– Det ser bra ut, vi ligger ungefär som förra året vid den här tiden i antalet anmälningar, säger han.

Planeringen inför årets turnering har planerats sedan september förra året men nu kan Per Carlén avslöja flertalet nyheter för publik, spelare och sponsorer.

– Det blir stor skillnad, Vi har bland annat en helt ny design och en ny logga. Sen kommer vi ha ett helt nytt restaurangtält med en shop inuti, säger Carlén

Förutom ny logga och nytt restaurangtält fortsätter Per Carlén rada upp nyheter.

–  Vi kommer också bygga upp en VIP-avdelning för de företag som är med och stöttar. Sen sätter Helsingborgs stad upp en ny byggnad med helt nya toaletter, omklädning och förråd, säger han.

Behövs alla dessa nyheter?

– Vi vill inte ändra för mycket varje år för då går vi på knäna. Men vi vill höja kvaliteten steg för steg så att vi långsiktigt kan ta emot ännu flera lag, säger Carlén.

Förutom nyheterna när det gäller själva tävlingsområdet och dess faciliteter vill tävlingsorganisationen även försöka ändra lite i en speciell tävlingsklass samt att det vill få en större global spridning på lagen som deltar.

– Den klassen vi vill ändra är företagsklassen, vi vill helt enkelt få ett större intresse på företagssidan och det jobbar vi hårt med, säger han och fortsätter:

– Sen när det gäller lag tittar vi på övriga Europa. Vi vill försöka sprida OV Beach utomlands, till exempel till Danmark, Norge och till engelskspråkiga länder, säger Per Carlén.

OV Beach pågår mellan den 26 maj och den 4 juni.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rockar sockorna för lika värde: ”Tillsammans kan vi förändra”

I dag, den 21 mars, är det den Internationella Downs Syndromdagen. Då hyllar Svenska Downföreningen och allmänheten det faktum att vi alla är olika med Rocka sockorna.

Mia Martelleur

Kl.06:58, 21 mars, 2018

Rockar sockorna för lika värde: ”Tillsammans kan vi förändra”
Foto: Pressbild, Svenska Downföreningen

Den 21 mars är det världsdagen för Downs Syndrom och de senaste fyra åren har kampanjen Rocka Sockorna fått svenska folket att uppmärksamma dagen.

Kampanjen syftar till att slå ett slag för människors lika värde och rättigheter, genom att bära olika strumpor på fötterna. Handlingen ska visa på en öppenhet mot människors likheter och olikheter.

”Tillsammans kan vi förändra människors attityd och se till att alla är välkomna i vårt samhälle”, skriver Svenska Downföreningen om Rocka Sockorna.

Det var 2014 som Svenska Downföreningen skapade kampanjen men först året efter fick det riktigt genomslag. På frågan varför det är just den 21 mars som vi ska uppmärksamma Downs Syndrom svarar föreningen att det beror på att personer med Downs syndrom har tre exemplar av kromosom nummer 21.

Varför människor som vill visa sitt stöd ska rocka just sina sockor skriver föreningen är för att kromosomer ser ut som små kryss, precis som sockor som paras ihop med hälarna mot varandra. Att rocka sockorna innebär därför enligt föreningen att vi rockar våra kromosomer.

”Med kraft och glädje lyfter vi fram våra unika förutsättningar, för att ge samhället en chans att se och stötta utvecklingen av alla människors fulla potential”, skriver föreningen.

Rocka Sockorna Foto: Pressbild, Svenska Downföreningen

Foto: Pressbild, Svenska Downföreningen

 

Fakta
 • Sedan 2006 har Internationella Downs syndromdagen firats.

 • Initiativet med att ”rocka sockorna” kommer urpsrungligen från USA. Men initierades i Sverige 2014.

 • Idén med Rocka Sockorna är att hylla det faktum att vi människor är olika.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tjuv slog till mot lastbil på E4 – fick med sig blöjor

Polis larmades till platsen.

Viktor Jerner

Kl.06:56, 21 mars, 2018

Tjuv slog till mot lastbil på E4 – fick med sig blöjor
Foto: Arkiv/Bildbyrån

Klockan 04.04 på onsdagsmorgonen larmades polis till trafikplats Långeberga på E4 med anledning av en inrapporterad stöld.

Enligt uppgifter från polisen ska en lastbil ha blivit bestulen på gods när chauffören låg och sov.

Den okända gärningspersonen ska ha fått med sig ett okänt antal blöjor, som var det fordonet var lastat med.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Supertalangen om landslagssuccén: ”En chans man får en gång i livet”

I maj stundar ett EM-slutspel, något som innebär att 17-åringen missar flera matcher med HIF.

Johan Nordström

Kl.20:42, 20 mars, 2018

Supertalangen om landslagssuccén: ”En chans man får en gång i livet”
Foto: Bildbyrån

I mitten på förra veckan blev Sveriges P-17 landslag klar för EM-slutspelet i England i maj. En spelare som i allra högsta drag bidrog till att förbundskapten Roger Franzéns mannar tog sig dit var HIF:s supertalang Alex Timossi Andersson.

– Det känns jättebra. Jag har fått göra poäng både här i HIF och i landslaget, säger Timossi.

Efter de avslutande kvalmatcherna och stort firande efter avancemanget är 17-åringen nu tillbaka i Helsingborg.

– Det är skönt att vara tillbaka, jag tror att det gått bra för att vi tänker ganska lika både i HIF och i landslaget. Vi är en bra grupp som jobbar för varandra, säger han.

Efter tisdagens soliga träning på Olympiafältet gick snacket mest om att de allra flesta spelarna i HIF men även i hela superettan knappt spelat något alls på riktigt gräs.

Timossi däremot har gjort relativt många minuter på naturgräs under försäsongen med tanke på sin två landslagsuppdrag.

– Jag har spelat både på bra och dåligt gräs så för mig är det inge problem, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas att vi kommer kunna träna något på gräs i nästa vecka även om planen är dålig. Jag tror i alla fall att det är flera spelare som kommer få krampkänning i den första matchen.

EM för P-17 spelas mellan den 4 och 20 maj datum som gör att Timossi skulle kunna missa upp till fyra matcher med HIF i superettan.

– Det är kanske en chans man bara får en gång i livet så det är klart att jag vill åka, säger Timossi.

Sist en HIF:are var aktuell för ett slutspel med landslaget var det Jordan Larsson, då stoppades han av klubben. Nu är laget ett helt annat och ledarstaben likaså.

Hur går snacket mellan dig och Per-Ola Ljung?

– Vi har inte pratat så mycket om det än, men det kommer, säger han.

Förutom hysterin med landslaget har det annars varit en försäsong där talangen fått ganska få minuter i hetluften jämfört med i höstas.

– Jag har inte spelat så mycket som jag hade velat men det är bara att jobba på, säger han.

Börjar tankarna snurra när man inte spelar?

– Det är klart att man tänker på det, fast det är något som jag varit med om tidigare. Till slut kommer min chans.

Han blev utsedd till årets HIF:are ifjol och med en och en halv vecka kvar till premiären av årets superetta är det inte mycket som förändrats enligt talangen förutom frisyren.

– Förra säsongen klippte jag mig innan säsongen sen lät jag det växa. Annars är jag samma kille som förra året.

Slutspelshår istället för slutspelsskägg?

– Precis, nu är det lite lättare att skilja på mig och Max [Svensson] på planen också, avslutar Alex Timossi Andersson med ett skratt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

De får Helsingborgsmedaljen 2018: ”Otroligt hedrad”

Programledare, musiker, brandchef och trädgårdsdesigner är några av de som hedras med utmärkelsen.

Johan Nordström

Kl.17:34, 20 mars, 2018

De får Helsingborgsmedaljen 2018: ”Otroligt hedrad”
Montage. Foto: Pressbild

Under tisdagen blev det officiellt vilka personer som kommer att hedras med Helsingborgsmedaljen.

Stadens medaljdelegation bestående av kommunfullmäktiges presidium, ordförande Mats Sander, 1:e vice ordförande Lena Bjerne och 2:e vice ordförande Inger Nilsson har utsett i år utsätt nio medaljörer.

”Helsingborgsmedaljen kan delas ut till särskilt förtjänt anställd eller förtroendeman hos staden”. Men även andra kan få den ”därestsynnerliga skäl därtill föreligga”.

– Vi har fått in 162 nomineringar till Helsingborgsmedaljen och av dem har vi utsett nio medaljörer. Det är en blandning av tidigare tjänstepersoner och förtroendevalda men också personer från förenings- och näringslivet. Jag ser fram emot medaljceremonin där vi får träffa dem alla säger Mats Sander, kommunfullmäktiges ordförande.

Helsingborgsmedaljen är stadens högsta utmärkelse och har delats ut sedan 1949 på stadens födelsedag den 21 maj. Över 400 personer har genom åren belönats med Helsingborgsmedaljen.

Medaljerna delas ut under en högtidlig ceremoni i Rådhuset den 21 maj. Så här säger två av medaljörerna när de nås av nyheten:

– Att bli tilldelad Helsingborgsmedaljen känns fantastiskt hedrande. Det ‘gröna’ har varit mitt stora intresse och att få arbeta med att försköna Helsingborg och sprida glädje till staden känns bra säger Annika Anderberg Boman.

– Men wow, jag känner mig otroligt hedrad. Helsingborg är mitt hem och jag är otroligt hemmakär. Jag reser överallt och ingenstans men ska alltid hem, hem, hem med första bästa flyg. För mig har historia ett stort värde, och den har jag här. Jag har sagt det förr ‘jag lämnar aldrig Helsingborg’ punkt, säger Tina Nordström.

Fakta2018 års medaljörer är: • Annika Anderberg Boman, trädgårdsdesigner

 • Jan Andersson, politiker

 • Jörgen Hallberg, brandchef

 • Rolf Karringer, verksamhetschef inom socialtjänsten

 • Bodil Mårtensson, författare

 • Roland Nilsson, politiker

 • Tina Nordström, kock och programledare

 • Bo-Göte Nygren, musiker/dirigent

 • Grethe Svensson, ledare inom föreningslivet


 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu vänder det – vårdagjämningen är här

Snart har vi mer dag än natt i Sverige.

Michaela Ekström

Kl.14:04, 20 mars, 2018

Nu vänder det – vårdagjämningen är här
Foto: Arkiv

Idag, klockan 17.15 inträffar vårdagjämningen. Vår- och höstdagjämningarna inträffar mellan vinter- och sommarsolstånden och just då är dag och natt ungefär lika långa.

När vårdagjämningen infaller varierar något beroende på att vi har olika tidzoner på jordklotet samt på grund av skottårscykeln. Dock kommer vårdagjämningen att infalla den 20 mars under många år framöver.

Vid dagjämningarna är dagarna ungefär lika långa på hela jorden. Efter vårdagjämningen blir dagarna längre på norra halvklotet och tvärtom. Från och med nu kan vi alltså se fram emot längre dagar en bra tag framöver.

Källa: SMHI

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng