Butiken kan bli Skånes bästa: ”Många ska känna stolthet” | Nyheter i Helsingborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Butiken kan bli Skånes bästa: ”Många ska känna stolthet”

Det är inte första gången som denna butik får ta emot ett fint pris. Snart kan det vara dags igen.

Johan Nordström

Kl.17:43, 13 februari, 2018

Butiken kan bli Skånes bästa: ”Många ska känna stolthet”
Bilden hör inte ihop med Matkooperativet. Foto: Pixabay

Den mycket populära matbutiken Matkooperativet i Helsingborg är återigen nominerade till ett fint pris.

– Men visst va? Så häftigt, säger styrelseordföranden Hanna Bergström.

Denna gången handlar det om att butiken nominerades som en av tre butiker till att bli Skånes bästa matbutik 2017.

– Det är många som har gjort att vi är där vi är idag. Det är nog fler an jag som klappar sig lite på axeln nu, säger hon.

Matkooperativet är inte ett företag utan en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar. De är en butik med fokus på lokalproducerade varor.

– Många ska känna stolthet och detta är ett bevis på att vi lyckats skapa något som uppskattas.

Matbutiken har sedan sin start vunnit flera andra fina priser, bland annat miljöpriser för sitt sunda tänk. Men nu är det alltså butiken i stort och dess koncept som står i fokus.

– Utmärkelserna har lite olika fokus och vi vill alltid fortsätta utvecklas. Men det är som sagt ett kvitto på att vi gjort rätt.

Börjar ni bli mätta på priser nu?

– Nej. Det är verkligen alltid roligt med priser och nomineringar, säger Bergström.

Styrelseordföranden passar även på att berättar för 24Helsingborg att konsumenterna under våren kommer mörka av relativt stora förändringar.

– Det största vi har på gång under våren är en crowdfounding-kampanj. En investering där vill vill kunna sälja fler varor i lösvikt, säger hon.

Hur har det gått hittills?

– Det ser bra ut än så länge, säger hon och tilläger:

– Konsumenterna kan räkna med ett större sortiment av lösviktsvaror vilket också gör att det blir större plats i butiken, avslutar Hanna Bergström.

matkooperativet

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Helsingborgskrog topp 20 i Sverige

På listan för 2018 finns endast en av Helsingborgs restauranger med.

Johan Nordström

Kl.13:33, 24 april, 2018

Helsingborgskrog topp 20 i Sverige
Foto: Johan Nordström

Det är Livets goda som varje år rankar Sveriges bästa restauranger.

På årets lista hamnar en nykomling på tolfteplats, nämligen restaurang Gastro i Helsingborg. Restaurangen som ligger på Järnvägsgatan grundades 1998 och grundaren Per Dahlberg som 24Helsingborg träffat tidigare i år belönades 2005 med Gastronomiska Akademiens guld- medalj för ”utomordentliga insatser för svensk matkultur”.

Topp tre i landet enligt listan 2018 är PM och vänner i Växjö, Frantzén i Stockholm och Operakällaren i Stockholm.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klart: Festivalen kommer till Helsingborg

Den populära festivalen återvänder till Sundets pärla.

Martin Persson

Kl.10:12, 24 april, 2018

Klart: Festivalen kommer till Helsingborg
Foto: Pressbild

Nu står det klart att populära RIX FM Festival kommer till Helsingborg. Därmed blir Helsingborg en av tolv städer som festivalen stannar till vid i sommar. Festivalen kommer att äga rum den 4 augusti, i samband med Hx.

– Det känns extra roligt för oss att det är just på Gröningens stora scen som RIX FM gör sin comeback på Hx, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx.

Arrangören utlovar en underhållande sommarshow, och berättar att man har flera spännande artister som kommer presenteras inom kort. Övriga städer som är klara är Varberg (2 augusti), Halmstad (11 augusti) och Stockholm (26 augusti).

Laila Bagge och Roger Nordin kommer att vara programledare.

Rix FM Festival var senast i Helsingborg år 2016.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stor ökning av miljonvinster i Skåne

Under det första kvartalet av 2018 har vinsterna till Skåne ökat storslaget. På flera håll har lyckliga vinnare dragit hem miljonvinster.

Mia Martelleur

Kl.20:09, 22 april, 2018

Stor ökning av miljonvinster i Skåne
Foto: Pixabay

Svenska spel har släppt en miljonvinstrapport över det första kvartalet 2018. Hittills under året har 84 miljonvinster, till ett totalt värde av 257 974 367 kronor, delats ut över hela landet. I en jämförelse med 2017 har vinsterna ökat med 7,7 procent, skriver Svenska spel.

– Sett till vinstbelopp och antalet miljonvinster är det både positiv och intressant läsning, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

Snittvinsten för de svenska vinnarna är på 3 071 123 kronor och medelåldern för miljonvinnarna ligger på 54,4 år. Under förra året fanns miljonvinnare i samtliga 21 län i Sverige. Men hittills i år har 15 av 21 län fått nya vinnare.

– Stockholms län har haft störst framgång med sina 21 miljonvinster. Skåne tar hem andraplatsen med sina tolv vinster tätt följt av Västra Götaland på tio, säger Pierre Jonsson.

Skånes län är det mest miljonvinstrika länet även i år, skriver Svenska spel. Den totala miljonvinstsumman ökade också från 30,8 miljoner kronor vid den här tidpunkten i fjol till 36,5 miljoner kronor.

Vinsterna är fördelade på tolv personer (nio män och tre kvinnor) jämfört med hela femton vinnare i fjol. Däremot har vinstsummorna blivit större.

Den högsta vinsten i Skåne, hittills i år, har varit på 16 444 154 kronor i Malmö. De senaste vinsterna i Skåne har varit i Kristianstad, där två personer inom loppet av 2 veckor vann tio miljoner var.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klicktoppen: Kommunens mest klickade bostäder

24Helsingborg presenterar som vanligt topp fem-listan över de mest klickade bostäderna på Hemnet under den gångna veckan.

Johan Nordström

Kl.19:49, 22 april, 2018

Klicktoppen: Kommunens mest klickade bostäder
Foto: Montage.

24706530

1. Skepparegatan 8, Råå, Helsingborg: 4 995 000 kronor.

På pittoreska Råå finner vi detta gedigna gathus med utsikt över sundet & Danmark. Kvalitativa sällskapsytor där bostadens äldre charm har bevarats med representativ eldstad. Se hela annonsen för veckans vinnare här!

norra-vallakravagen-97_nxq5rv

2. Norra Vallåkravägen 97, Vallåkra, Helsingborg: 3 795 000 kronor.

På alldeles underbart vackert läge i Vallåkras dalgång ligger detta möjligheternas boende. Här finns en separat byggnad med verkstad och kontor samt en lägenhet med tre sovrum. Stora hästhagar med vindskjul samt ett härligt uterum. Kika in objektet här.

24809535

3. Jönköpingsgatan 82, Husensjö, Helsingborg: 3 500 000 kronor.

Med trädgård i västerläge finns denna 1 1/2-plansvilla med källare och vidbyggt garage. Ovanplan byggdes 2000 och här ligger vattenburen golvvärme. Tre fina sovrum på ovanplan och kamin på entréplan. Perfekt för barnfamiljen nära skola. Kolla in huset här.

mdiynnwwmdawmjqwnzk1nnw5ng

4. Juligatan 5, Helsingborg, Helsingborg: 2 795 000 kronor.

Huset på 147 kvm erbjuder ett generöst delbart vardagsrum med parkettgolv, 3 sovrum, badrum, gästwc, kök med matplats samt grovkök. Här finns en lättskött trädgård med egen uppställningsplats på tomten, ett garage samt ett mysigt uterum. Läs mer här.

cbild4e8j6qoucaq7psju

5.Norra Kustvägen 2, Hittarp, Helsingborg: 10 475 000 kronor.

Utsikten över sundet är vidsträckt och obruten och vågornas konturer syns tydligt från huset som renoverats genomgripande. Inredd boyta är ca 240 m². Se hela annonsen här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: De populäraste namnen bland singlar

Har du något av dessa namn? Då är du väldigt eftertraktad på singelmarknaden.

Mia Martelleur

Kl.17:54, 22 april, 2018

LISTA: De populäraste namnen bland singlar
Foto: Pixabay.

Vilka personer får mest uppmärksamhet i dejtingvärlden? Enligt en kartläggning från dejtingappen Happn är det personer som heter Anna och Johan som verkar falla flest i smaken. På andra och tredje plats finns Emma, Malin, Fredrik och Daniel.

Såklart kan det också vara profilbeskrivningar, härliga bilder eller spännande fritidsintressen som får andra singlar på kroken. Men enligt Happns undersökning har även förnamnet en betydelse.

– Våra namn sänder ofta ut signaler om oss. Troligtvis eftersom vi alla bär på associationer kopplade till olika namn, säger Claire Certain, Head of Trends på happn.

Dejtingappen har över 47 miljoner användare världen över och i Sverige använder fler än 315 000 personer appen. Det är här som Happn har sett ett mönster bland singlarna i Sverige som får fler gilla-markeringar än andra. Deras förnamn verkar kunna spela en roll i uppvaktningen.

– Det är dock viktigt att komma ihåg att det är en kombination av en rad faktorer som avgör om vi blir intresserade av någon. Med andra ord finns ingen anledning att misströsta om just ditt namn inte finns med på topplistan, säger Claire Certain, Head of Trends på Happn.

Ett annat mönster är att fem profilbilder verkar öka chanserna till flört. Helst ska det vara en kombination av olika sorters bilder som porträtt och helkroppsbilder. Den första bilen bör visa ansiktet tydligt.

De mest populära singlarna verkar dessutom vara de som beskriver sig som positiva personer som gillar att resa, festa och träffa nya människor.

Här är de tio mest populära namnen bland svenska singlar: 

Populäraste kvinnliga namnen:

 1. Anna
 2. Emma
 3. Malin
 4. Sara
 5. Johanna
 6. Sofia
 7. Elin
 8. Frida
 9. Ida
 10. Hanna

Populäraste manliga namnen:

 1. Johan
 2. Fredrik
 3. Daniel
 4. Erik
 5. Andreas
 6. Martin
 7. Mikael
 8. Marcus
 9. Jonas
 10. Peter

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng