Presenteras i samarbete med 3etage

Mäklarnas tips för att sälja din bostad

Genom god lokalkännedom, stort engagemang och ett tydligt fokus på det estetiska har 3etage blivit Helsingborgs största lokala mäklarfirma. Trots den tuffare bostadsmarknaden satsar firman nu på att växa ännu mer och delar med sig av sina bästa tips för den som vill sälja sin lägenhet.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.13:41, 26 januari, 2018

Mäklarnas tips för att sälja din bostad
Martin Persson, Alexander Persson och Andreas Schultz ger sina tips inför bostadsförsäljningen.

När mäklarna Martin Persson, Alexander Persson och Andreas Schultz gick in som delägare i 3etage, 2014, var deras vision tydlig. Tillsammans skulle de bygga en modern mäklarfirma anpassad för en bostadsmarknad i snabb förändring.

Idag, mer än tre år senare, är firman nästan dubbelt så stor och 3etage är nu den största lokala aktören i Helsingborg, sett till antal försäljningar. Enligt Martin Persson har en viktig framgångsfaktor för firman varit insikten om att bostäder måste sticka ut. På en marknad där köparna kan skrolla igenom tusentals bostadsannonser dagligen har förmågan att snabbt fånga deras uppmärksamhet nämligen blivit allt viktigare.

– Fotot och presentationen blir allt viktigare för att sticka ut på nätet och det handlar i mångt och mycket om att just sticka ut. Därför är de estetiska bitarna något som vi trycker väldigt mycket på och därför har vi en egen fotograf och egen filmare så att vi exempelvis kan göra drönarfilmer ”inhouse”, säger Martin Persson.

Ett annat område där 3etage särskiljer sig handlar om hur bostäderna marknadsförs. Där många mäklarfirmor använder standardlösningar för att sprida budskapet om sina objekt använder 3etage en mer skräddarsydd metod. Genom att se till att varje objekt syns på exakt rätt ställe blir marknadsföringen därmed mer effektiv utan att för den sakens skull kosta mer.

– Mäklare som inte riktigt känner marknaden kanske bara går in och köper annonsyta i de största kanalerna. Men vi som kan den här marknaden väl kan också särskilja vilka kanaler som ger bäst resultat för olika bostäder. Exempelvis jobbar vi jättemycket med sociala medier, mer än någon annan mäklarfirma i Helsingborg, säger Alexander Persson

Att vara smartare och mer flexibel med sin marknadsföring är något som 3etage tror kommer bli ännu viktigare i framtiden, inte minst på en tuffare bostadsmarknad. För att klara sig på den marknaden tror de också att mäklare måste vara uthålliga och drivna; egenskaper som de själva sätter stor vikt vid.

Samtidigt framhåller de tre ägarna att den allra viktigaste egenskapen du bör leta efter hos en mäklare är god lokalkännedom. En mäklare som kan ditt område väl och har sålt många liknande objekt i närheten blir nämligen en stor trygghet för både säljare och köpare. När 3etage nu växer gör de det därför stegvis i orterna runt Helsingborg. Den lokala anknytningen, sammanfattad i mottot ”Vi är Helsingborg”, tror de nämligen kommer vara avgörande för deras fortsatta framgång. Likaså deras starka teamkänsla.

– Vi har duktiga enskilda mäklare men vi är framförallt en stark enhet. På de flesta mäklarfirmor konkurreras det ganska hårt mellan mäklarna men vi lägger fokuset på att samarbetet ska fungera på kontoret, för då vet vi att det blir bättre för både säljare och köpare, säger Andreas Schultz

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TIPS: Så gör du när bostadspriserna sjunker

"Måste inse att räntorna inte alltid kommer att vara extremt låga."

Matilda Larsson

Kl.10:02, 23 februari, 2018

TIPS: Så gör du när bostadspriserna sjunker
Foto: Wikimedia Commons / SEB.

Bopriserna går nedåt. Enligt SEB rör det sig om en mjukare inbromsning som kan handla om 5-10 procents lägre priser i Sverige. Därför ger SEB:s privatekonom Jens Magnussons sina bästa tips för bostadsmarknaden just nu.

– Ekonomin går bra. Låga räntor, god konjunktur, hög sysselsättning och vi har ett bostadsunderskott, så vi på SEB tror inte att det är ett stort fall på gång, snarare en sund korrigering, säger Jens Magnusson.

Bopriserna i Sverige har ökat med runt 10 procent om året de senaste åren, vilket är snabbare än lönerna ökat. Samtidigt har räntorna på bostadslån sjunkit rejält.

Många hushåll har därför kunnat köpa dyrare bostäder och tagit större lån utan att det märkts i plånboken. Även den som inte vill sälja eller köpa just nu bör se till att ha lite marginaler, ett tips som alltid är gångbart oavsett konjunktur eller bopriser, enligt SEB.

– När man planerar sin bostadsekonomi måste man inse att räntorna inte alltid kommer att vara extremt låga och bostadspriserna kommer inte alltid att öka med 10 eller 12 procent per år. Det kan gå åt båda hållen, precis som på alla andra marknader. De flesta köper och säljer på samma marknad, så om priserna går ned på ditt befintliga boende går priserna också ned på det du vill köpa och tvärtom, säger Jens Magnusson.

Jens Magnussons 4 bästa tips:

1. Köp bostad för att du har behov av ett boende, inte för att spekulera in prisuppgångar.

2. Sälj din befintliga bostad först, så vet du vad du har att röra dig med när du ska köpa nytt.

3. Se bolånelöftet som ett tak och inte ett golv i budgivningen.

4. Se till att du har marginaler i din ekonomi. Nycklarna är att låna måttligt, spara regelbundet och amortera på lånen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Allt fler vräks från sina bostäder i Helsingborg

Så många har vräkts under de senaste åren.

Matilda Larsson

Kl.17:00, 22 februari, 2018

Allt fler vräks från sina bostäder i Helsingborg
Foto: Hyresgästföreningen.

Det totala antalet ansökningar om att genomföra en vräkning minskade förra året i landet med sju procent, från 5 758 till 5 376 personer.

De vräkningar som faktiskt genomfördes minskade i sin tur från 1 973 till 1 938. Det är alltså drygt var tredje ansökan som leder till en vräkning, enligt Kronofogden.

För första gången redovisar Kronofogden i år även antalet ansökningar om att få ett beslut på att hyresgästen får vräkas, så kallad ansökan om betalningsföreläggande. Förra året minskade dessa ansökningar med knappt fem procent. Det innebär att mindre än var tionde ansökan i slutändan leder till en vräkning.

– Sett över några år har våra ansträngningar att få till en lokal samverkan bidragit till färre vräkningar. Om hyresvärden och socialtjänsten fångar upp problemen tidigt, så är det lättare att lösa situationen. Att nio av tio ansökningar inte leder till en vräkning talar dock för att fler skulle kunna komma överens utan att blanda in oss. Det vore bättre för alla, säger Kim Jonsson på Kronofogden.

En del av minskningen över tid kan också bero på att det blir allt svårare för familjer med svag ekonomi att få en egen bostad som de kan vräkas från.

I förhållande till antalet hyresrätter i landet fick knappt tolv hyresgäster per tusen hyresrätter en ansökan om betalningsföreläggande gällande vräkning mot sig förra året.

I Skåne har antalet vräkningar totalt sett minskat från 296 till 292 från 2016 till 2017. I Helsingborg har dock antalet vräkningar ökat. Under 2017 skedde 33 vräkningar, jämfört med 31 under 2016 och 23 vräkningar år 2015.

ska%cc%88rmavbild-2018-02-22-kl-09-53-12

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är bostäderna som klarar prisnedgången bäst

"Tydligare hur amorteringskravet påverkar olika typer av bostäder."

Matilda Larsson

Kl.16:58, 21 februari, 2018

Här är bostäderna som klarar prisnedgången bäst
Foto: Fastighetsbyrån.

De senaste månaderna har priserna på bostäder i Sverige sjunkit.

I en genomgång som Fastighetsbyrån gjort av den senaste prisstatistiken visar att bland annat storleken på bostaden avgör hur mycket priset faller.

Det är villaägare och ägare av större bostadsrätter som har påverkats minst av prisnedgången, enligt Fastighetsbyrån.

För att se hur bostäder i olika storlekar har påverkats har Fastighetsbyrån bett Mäklarstatistik ta fram siffror utifrån antal rum. På tre månader har bostadsrätter med ett till tre rum och kök gått ner sju procent medan bostadsrätter med fyra eller fler rum gått ner fem procent.

– Nu när vi ser en relativt kraftig nedgång blir det även tydligare hur amorteringskravet påverkar olika typer av bostäder. De som köper villor och större bostadsrätter har ofta gjort en bostadskarriär och har lägre belåningsgrad och påverkas därmed mindre av amorteringskravet. Och det återspeglas nu alltså i prisutvecklingen, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån.

Många experter har förutspått att mindre lägenheter ska påverkas i högre utsträckning av striktare utlåning och amorteringskrav. Samtidigt kan urbanisering och en benägenhet att trycka ihop oss vara en motvikt, enligt Fastighetsbyrån.

– Vi kan se att många väljer att bo på lite mindre yta både för att de prioriterar ett centralt läge och för att undvika för hög belåning. Det kan vara en förklaring till att mindre lägenheter inte gått ner mer i pris. Dock tror jag tendensen vi ser i siffrorna nu, lägre prisnedgång för större bostäder, kommer att vara starkare och hålla i sig en tid framöver. Att smålägenheter sjunker mest i pris är positivt för förstagångsköpare som vill in på marknaden, fortsätter Johan Engström.

ska%cc%88rmavbild-2018-02-21-kl-16-44-17

FaktaOm undersökningen: 

Siffrorna är framtagna av Svensk Mäklarstatistik och bygger på försäljningar till och med januari 2018. Bostadsrätter har delats upp utifrån antal rum;
1, 2, 3 och 4+ rum och kök. Alla försäljningar av bostäder under november-januari har jämförts med föregående tremånadersperiod (3 månader) samt samma period för ett år sedan (12 månader).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Därför vill vi renovera hemma efter semestern

Många inspireras att göra om hemma efter semesterresan.

Matilda Larsson

Kl.15:58, 20 februari, 2018

Därför vill vi renovera hemma efter semestern
Foto: Public Domain Pictures / Pexels.

Inredningen spelar en avgörande roll när resenärer fattar beslut om var någonstans de ska bo.

Vår kärlek till vackra hem inspireras av världen runt omkring oss och i synnerhet de ställen vi väljer att bo på när vi är på semester.

Enligt en undersökning som reseförmedlingssajten Booking.com har gjort, säger fyra av tio att boendets inredning är den viktigaste faktorn när de väljer boende. Tre av tio säger till och med att de har tillbringat mer tid på boendet än planerat på grund av hur mycket de gillat dess inredning.

Inredningen i semesterboenden inspirerar även mer hälften av resenärerna till att byta inredning när de kommer hem. Bland yngre stiger siffran till 67 procent, det är framförallt att hyra stugor och villor som inspirerar.

För majoriteten av resenärerna, 70 procent, är det viktigt att boendets utseende och atmosfär skiljer sig från hur de har det hemma. Det här gör det enklare för resenärerna att komma ifrån, både fysisk och mentalt, enligt undersökningen.

Livsstilsexperten Will Taylor ger därför praktiska inredningstips som kan hjälpa resenärer att ta semesterkänslan med sig hem.

Fem av Wills bästa tips för semesterkänsla hemma:

1. Förvandla sakerna som du älskade och köpte med dig hem från semestern till centrala delar av inredningen i ditt hem. Till exempel kan du förvandla en korg till en unik matbordslampa eller hänga en matta på väggen bakom sänggaveln för att tillföra färg, mönster och känsla till sovrummet.

2. Om du gillade färgerna som du såg på semestern, men är osäker på hur du ska ta in dem i ditt hem – var inte orolig. Gå igenom alla bilder du tog och allt du köpte (vykort, kläder, accessoarer) och se hur färgmönstret ser ut. Troligtvis har en eller två färger fångat ditt intresse – använd dessa färger när du ska måla om.

3. Handla smart. Du får mer plats med den lokala designen i ditt bagage om du lämnar kvar saker som du kan köpa hemma. Om du till exempel hittar kuddar som du gillar – ta kuddfodralen med dig och lämna kuddarna. En neutral soffa med ett antal färgglada, mönstrade kelimkuddar från en marockansk basar kan direkt ge vardagsrummet en varm och exotisk atmosfär.

4. Även dofter kan föra en tillbaka till semestern. Tyckte du om känslan och lukten av eldstaden i semesterlägenheten? Köp ett doftljus med rökig trädoft, tänd den nästa gång det snöar och låt dig transporteras tillbaka till den mysiga eldstaden.

5. Färg är ett känsloladdat designelement som är perfekt för att återskapa ett minne eller den bästa utsikten från semestern. Och om du älskar färgerna som omger dig kommer du att vilja tillbringa mer tid där. Varför inte måla en blå fondvägg bakom sängen eller i hallen för att påminnas om ditt livs resa till Medelhavet? Det finns otaliga målarguider online som kan hjälpa dig att skapa ett färggrant designelement.

FaktaOm undersökningen: 

Undersökningen beställdes av Booking.com och utfördes av 18 500 personer (fler än 1 000 personer vardera från Storbritannien, USA, Brasilien, Kina, Tyskland, Italien, Spanien, Frankrike, Indien, Singapore och Ryssland samt över 500 personer vardera från Australien, Argentina, Belgien, Kanada, Danmark, Hongkong, Kroatien, Indonesien, Japan, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Sverige, Thailand och Taiwan).

Deltagarna fyllde i en enkät online i november 2017.

Källa: Booking.com.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klicktoppen: Veckans mest klickade bostäder

Det ligger många populära och klickvänliga bostäder på Hemnet just nu.

Johan Nordström

Kl.12:07, 19 februari, 2018

Klicktoppen: Veckans mest klickade bostäder

Förra veckans mest klickade bostäder är verkligen en topp fem som faller många i smaken. Sammanlagt samlade de hetaste objekten ihop över 34 000 klick.

Vi har listat bostäderna i Helsingborg som ligger i topp på Hemnets lista Klicktoppen. Här hittar du de fem mest besökta objekten under veckan som gått.

24491327

5. Svedbergavägen 97, Allerum, Helsingborg: 1 495 000 kronor.

Byggt 1870 har denna bostad mycket historia. Fram till 1921 var objektet en skola innan den byggdes om till bostad. Bostaden är på 107 kvadratmeter och inredd i kult stil. Annonsen ser du här.

24283809

4. Törnrosgatan 6, Sofieberg, Helsingborg: 3 495 000 kronor.

Med över 5000 klick kommer denna nyrenoverade 1-plansvilla på endast 97 kvadratmeter in på topp fem. På populära Sofieberg med nybyggt uterum och trädgård i perfekt söder- och västerläge är denna bostad attraktiv. Se objektet här.

stenhus

3. Döshultsvägen 62, Allerum, Helsingborg: 6 195 000 kronor.

Veckans bronsmedalj går till denna gedigna stenhus. På fritt läge med vackra vyer över hagar och ängar ligger detta hus i U-formation, med uppvärmd pool och stor trädgård. Kika in bostaden här.

_mg_7648

2. Dannfeltsgatan 21, Ramlösa, Helsingborg: 7 600 000 kronor

Med ett privat läge precis invid Ramlösa Brunnspark med utsikt över Lussebäcken ligger denna underbara villa. objektet letar sig in på veckans näst mest klickade och du ser bostaden här.

rimage

1. Ladugatan 22, Mariastaden, Helsingborg: 8 450 000 kronor

På endast två dagar har denna villa med allt man kan önska letat sig upp i topp. Över 10 000 gånger har detta objektet i Mariastaden klickats. Med sina 300 kvadratmeter och egen biosalong är denna villa veckans vinnare. Nyfiken? Annonsen hittar du här!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng