Ny restaurang till havs – för ungdomar | Nyheter i Helsingborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Ny restaurang till havs – för ungdomar

En nyöppning med nytt koncept ska locka ungdomarna till att tura mellan Helsingborg och Helsingör.

Johan Nordström

Kl.18:57, 19 januari, 2018

Ny restaurang till havs – för ungdomar
Foto: Arkiv.

Snart finns det ytterligare en restaurang på sundet. Färjan Hamlets restaurang ska öppna upp på nytt med ett koncept som ska locka ungdomarna att hålla traditionen vid liv.

Om drygt två veckor i början på februari slås dörrarna till den nya restaurangen upp. Den är tänkt att komplettera befintliga restaurangen Waves på systerfartyget Aurora. Rederiet vill prova ett nytt sätt för att locka till sig en annan målgrupp.

– Vi vänder oss till en yngre målgrupp och affärsrelaterade gäster. Det ska vara en varm och mysig atmosfär, lite loungestämning. Restaurangen på Hamlet är mindre än på de andra båtarna vilket göra att det blir en annorlunda atmosfär, säger Johan Röstin, VD på HH-ferries

Bakgrunden till nyöppningen kommer ifrån rederiets nya VD.

– Jag ville att vi skulle skulle segla mer med Hamlet. Alltså ha henne i drift fler timmar, säger han.

Rederiets önskan med förändringen är att hitta charmen med att tura som förr, samt att få tillbaka stamgäster och locka in en ny generation.

– På 80-talet när jag själv var ung var det inne att tura. Sen gjorde de nya båtarna att det tappade charmen. Nu vill vi få hit ungdomarna igen på olika sätt, säger Johan Röstin.

På restaurangens nya meny kommer det stå klassisk bistromat med modern twist.

– Det kommer även att finnas vegetariska och veganska alternativ. Det kommer även vara närproducerat från både Helsingborg och Helsingör, säger han.

Ett nytt event som kan bli återkommande ägde rum under torsdagskvällen.

– Då hade vi ett VIP-evenemang och då serverades det endast öl som kommer ifrån Helsingborg, säger Röstin.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kultband åker på turné – spelar i Helsingborg

Två sommarfestivaler och fyra höstkonserter står på schemat för kultbandet.

Robin Östberg

Kl.18:56, 20 maj, 2018

Kultband åker på turné – spelar i Helsingborg
Foto: Per Jahnke.

Den 6 september spelar Dan Hylander & Raj Montana Band på The Tivoli i Helsingborg. Hösten 2017 var första gången som bandet sedan uppbrottet 1984 som bandet ställda sig på scen tillsammans framför ett utsålt KB i Malmö.

Upplevelsen och mötet med publiken gav bandet ny energi och man bestämde sig omgående för återförenas och spela in en ny platta.

När Dan & Co i sommar firar 40 år tillsammans släpps albumet ”Indigo” i slutet av Juni, bandets första nyskrivna studioalbum sedan 1984. Samtidigt åker man ut på en turné som sträcker sig över sommaren och en bit in på hösten

– Indigo är både gryningens och skymningens färg. Precis som vi, säger Dan Hylander i ett uttalande.

FaktaDan Hylander & Raj Montana Band 2018 är:

Dan Hylander, sång

David Carlson, gitarr

Clarence Öfwerman, keyboards

Ola Johansson, bas

Pelle Alsing, trummor

Hasse Olsson, hammond

 

Här ser du Dan Hylander & Raj Montana Band sommaren och hösten 2018:

13 juli Västervik, Visfestivalen

14 juli Hasslö, Hasslöfestivalen

5 sept Stockholm, Nalen

6 sept Helsingborg, The Tivoli

7 sept Malmö, Slagthuset

8 sept Göteborg, Stora Teatern

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Orkester och popartist i ett unikt samarbete: ”Otippat och kul”

Pop och klassiskt möts under Hx-festivalen då Lisa Miskovsky uppträder tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester.

Robin Östberg

Kl.12:58, 19 maj, 2018

Orkester och popartist i ett unikt samarbete: ”Otippat och kul”
Foto: Bildbyrån.

Spelningen som görs på Stora scen inleder festivalen på Gröningen fredagen den 3 augusti.

– Lisa Miskovsky och Helsingborgs Symfoniorkester är en lika otippad som kul och spännande kombination. Det kommer att bli en musikalisk fest! Dessutom kommer publiken att bjudas på några klassiska pärlor, säger Fredrik Österling, chef för Helsingborgs Symfoniorkester & Konserthus, i ett pressmeddelande.

Som artist har Lisa Miskovsky nått både guld- och platinanivåer och totalt har hon tagit emot fem Rockbjörnar. Hon har också setts i populära evenemang som Körslaget och Melodifestivalen.

– Det är oerhört roligt för oss att vi lyckats skapa det här samarbetet mellan Lisa Miskovsky och Helsingborgs Symfoniorkester. Jag vet att Lisa verkligen ser fram emot att komma till Helsingborg för detta spännande musikaliska möte, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx.

FaktaOm Hx

Om HxHx, Helsingborgs stadsfestival är för dig som bor i Helsingborg. Och för alla som vistas i eller bara gillar vår stad. Från Hamntorget i centrum till Fria Bad i norr breder Hx ut sig med mat, musik och aktiviteter för hela familjen. Hx produceras av evenemangsenheten på Helsingborg Arena & Scen AB på uppdrag av Helsingborgs stad. Hx 2018 äger rum 3-4 augusti.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Street art möter trädgårdsdesign i ny utställning

För första gången någonsin anordnar Sofiero en utställning där street art och trädgårdsdesign kombineras.

Robin Östberg

Kl.21:58, 17 maj, 2018

Street art möter trädgårdsdesign i ny utställning
Foto: Sofiero.

I sommar kommer Helsingborgs invånare kunna ta del av en utställning med den världsberömde street art-konstnären Millo från Italien. Han kommer skapa en målning som Sofieros egna trädgårdsdesigner ska förvandla till en 3d-upplevelse med växter och blommor.

– Sofiero har en historik av att experimentera med växter och nu finns det en trend med stadsodling. Därför tog vi kontakt med kulturhotellet i Helsingborg och de kunde erbjuda flera duktiga street art-konstnärer, säger Annika Malmgren, verksamhetschef på Sofiero.

Därefter bestämde man sig för att Millo skulle samarbeta med trädgårdsdesignern Sara Bratt, som till en början var lite nervös men efter att hon sett Millos tidigare verk blev hon genast nyfiken.

– Vi har aldrig gjort något liknande tidigare och såklart hoppas vi att folk ska gilla den oväntade kompositionen. Jag hoppas också att vi kan inspirera andra att våga testa lite mer oväntade möten, säger Annika Malmgren.

FaktaUtställningen startar den 25 maj och pågår fram till 16 september och hålls på Orangeriet, Helsingborgs slott i Helsingborg.

Utställningen är producerad av Sofiero i samarbete med Kulturhotellet i Helsingborg.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så är badvattnet i Helsingborg

Här är senaste rapporten om kvalitet på badvattnet i Helsingborg.

Martin Persson

Kl.17:00, 15 maj, 2018

Så är badvattnet i Helsingborg
Foto: Pressbild/Helsingborgs kommun

Badsäsongen närmar sig – då presenterar Helsingborgs kommun ett glädjande besked. Samtliga nio EU-badplatser i kommunen har blivit godkända och klassificeras med utmärkt, bra eller tillfredsställande kvalitet – däribland Fria bad som tidigare klassificerats med dålig badvattenkvalitet.

– Det är glädjande att våra åtgärder ger effekt i form av bättre klassificeringar av våra EU-bad. Sedan 2016 har vi genomfört omfattande badvattenutredningar i Helsingborg för att ta reda på orsaken till varför badvattenkvaliteten vid några provtillfällen de senaste åren varit dålig.

– Vi har tillsammans med NSVA genomfört en rad åtgärder och vi fortsätter nu vårt arbete för att långsiktigt säkra en fortsatt bra badvattenkvalitet i Helsingborg, säger Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är Sveriges officiella VM-låt 2018

Nu har årets VM-låt släpps. Låten "Bäst när det gäller" är gjord av Gyllene Tider och Linnea Henriksson.

Gabriel Almlöf

Kl.10:10, 15 maj, 2018

Under tisdagsmorgonen släppte Gyllene Tider och Linnea Henriksson Sveriges officiella låt till fotbolls-VM 2018. Låten heter ”Bäst när det gäller”.

– Det har funnits ett enormt intresse från en rad artister att skriva VM-låten – att det blev Gyllene Tider känns helt rätt. För mig är Gyllene Tider synonymt med sommar, glädje och hits som förenar generationer. Nu krävs bara att vi presterar på planen också för att det ska bli en magisk VM-sommar, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Även om bandets frontfigur Per Gessle gjort det mesta i musikväg, säger han att det är speciellt att få göra VM-låten.

– Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till. Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i Gyllene Tider blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, säger Per Gessle.

Hör VM-låten i spelaren ovan. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng