Populära salladsbaren i city till salu: ”Lokalen är för dyr” | Nyheter i Helsingborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Populära salladsbaren i city till salu: ”Lokalen är för dyr”

Snart kan det populära matstället i centrum vara ett minne blott.

Johan Nordström

Kl.19:57, 17 januari, 2018

Populära salladsbaren i city till salu: ”Lokalen är för dyr”
Foto: Arkiv

Trots en omsättning på över två miljoner kronor och ett matställe på en av Helsingborgs paradgator är nu Salads and Smoothies ute till försäljning.

– Anledningen är att det ska bli lite förändringar och sen är lokalen för dyr för oss. Hyran ligger på 30 tusen i månaden, säger ägaren av Salads and Smoothies Henry Korpela.

Restaurangen är ett mycket omtyckt ställe som har plats för 30 sittande inne och 20 sittande ute. I lokalen är på 150 kvm i två plan. I lokalen finns det bland annat ett stort kylrum, diskrum, dubbelfrys, ugn, kyldike och skärmaskin. Samt gott om förrådsutrymme.

– Jag vill antingen omlokalisera restaurangen om vi inte hittar rätt köpare eller sälja, säger Korpela.

Men du är beredd att sälja hela konceptet? 
– Ja det är jag. Jag har Franchise-avtalet i Helsingborg men jag kan definitivt sälja det för att starta andra verksamheter, säger han.

Vadå för verksamheter?

– Jag går i planer att starta upp lite annat. Närmast i en helt annat bransch men även inom restaurangbranschen. Fast det blir längre fram i framtiden, säger han.

Salads and Smoothies ligger på annons på Blocket för priset 690 000 kronor och det har varit flera intressenter hittills.

– Det finns folk som är intresserade av att starta nya sallads och smoothies i stan, säger Henry Korpela.

Men om ni inte hittar rätt köpare, vad händer med restaurangen då? 

– Då kommer vi driva det vidare och endast flytta. Vi har pratat med en kille som har en lokal vid Mariatorget. Ett annat alternativ är att hitta en bättre lokal för oss i centrala Helsingborg, säger ägaren Henry Korpela.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kultband åker på turné – spelar i Helsingborg

Två sommarfestivaler och fyra höstkonserter står på schemat för kultbandet.

Robin Östberg

Kl.18:56, 20 maj, 2018

Kultband åker på turné – spelar i Helsingborg
Foto: Per Jahnke.

Den 6 september spelar Dan Hylander & Raj Montana Band på The Tivoli i Helsingborg. Hösten 2017 var första gången som bandet sedan uppbrottet 1984 som bandet ställda sig på scen tillsammans framför ett utsålt KB i Malmö.

Upplevelsen och mötet med publiken gav bandet ny energi och man bestämde sig omgående för återförenas och spela in en ny platta.

När Dan & Co i sommar firar 40 år tillsammans släpps albumet ”Indigo” i slutet av Juni, bandets första nyskrivna studioalbum sedan 1984. Samtidigt åker man ut på en turné som sträcker sig över sommaren och en bit in på hösten

– Indigo är både gryningens och skymningens färg. Precis som vi, säger Dan Hylander i ett uttalande.

FaktaDan Hylander & Raj Montana Band 2018 är:

Dan Hylander, sång

David Carlson, gitarr

Clarence Öfwerman, keyboards

Ola Johansson, bas

Pelle Alsing, trummor

Hasse Olsson, hammond

 

Här ser du Dan Hylander & Raj Montana Band sommaren och hösten 2018:

13 juli Västervik, Visfestivalen

14 juli Hasslö, Hasslöfestivalen

5 sept Stockholm, Nalen

6 sept Helsingborg, The Tivoli

7 sept Malmö, Slagthuset

8 sept Göteborg, Stora Teatern

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Orkester och popartist i ett unikt samarbete: ”Otippat och kul”

Pop och klassiskt möts under Hx-festivalen då Lisa Miskovsky uppträder tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester.

Robin Östberg

Kl.12:58, 19 maj, 2018

Orkester och popartist i ett unikt samarbete: ”Otippat och kul”
Foto: Bildbyrån.

Spelningen som görs på Stora scen inleder festivalen på Gröningen fredagen den 3 augusti.

– Lisa Miskovsky och Helsingborgs Symfoniorkester är en lika otippad som kul och spännande kombination. Det kommer att bli en musikalisk fest! Dessutom kommer publiken att bjudas på några klassiska pärlor, säger Fredrik Österling, chef för Helsingborgs Symfoniorkester & Konserthus, i ett pressmeddelande.

Som artist har Lisa Miskovsky nått både guld- och platinanivåer och totalt har hon tagit emot fem Rockbjörnar. Hon har också setts i populära evenemang som Körslaget och Melodifestivalen.

– Det är oerhört roligt för oss att vi lyckats skapa det här samarbetet mellan Lisa Miskovsky och Helsingborgs Symfoniorkester. Jag vet att Lisa verkligen ser fram emot att komma till Helsingborg för detta spännande musikaliska möte, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx.

FaktaOm Hx

Om HxHx, Helsingborgs stadsfestival är för dig som bor i Helsingborg. Och för alla som vistas i eller bara gillar vår stad. Från Hamntorget i centrum till Fria Bad i norr breder Hx ut sig med mat, musik och aktiviteter för hela familjen. Hx produceras av evenemangsenheten på Helsingborg Arena & Scen AB på uppdrag av Helsingborgs stad. Hx 2018 äger rum 3-4 augusti.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Street art möter trädgårdsdesign i ny utställning

För första gången någonsin anordnar Sofiero en utställning där street art och trädgårdsdesign kombineras.

Robin Östberg

Kl.21:58, 17 maj, 2018

Street art möter trädgårdsdesign i ny utställning
Foto: Sofiero.

I sommar kommer Helsingborgs invånare kunna ta del av en utställning med den världsberömde street art-konstnären Millo från Italien. Han kommer skapa en målning som Sofieros egna trädgårdsdesigner ska förvandla till en 3d-upplevelse med växter och blommor.

– Sofiero har en historik av att experimentera med växter och nu finns det en trend med stadsodling. Därför tog vi kontakt med kulturhotellet i Helsingborg och de kunde erbjuda flera duktiga street art-konstnärer, säger Annika Malmgren, verksamhetschef på Sofiero.

Därefter bestämde man sig för att Millo skulle samarbeta med trädgårdsdesignern Sara Bratt, som till en början var lite nervös men efter att hon sett Millos tidigare verk blev hon genast nyfiken.

– Vi har aldrig gjort något liknande tidigare och såklart hoppas vi att folk ska gilla den oväntade kompositionen. Jag hoppas också att vi kan inspirera andra att våga testa lite mer oväntade möten, säger Annika Malmgren.

FaktaUtställningen startar den 25 maj och pågår fram till 16 september och hålls på Orangeriet, Helsingborgs slott i Helsingborg.

Utställningen är producerad av Sofiero i samarbete med Kulturhotellet i Helsingborg.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så är badvattnet i Helsingborg

Här är senaste rapporten om kvalitet på badvattnet i Helsingborg.

Martin Persson

Kl.17:00, 15 maj, 2018

Så är badvattnet i Helsingborg
Foto: Pressbild/Helsingborgs kommun

Badsäsongen närmar sig – då presenterar Helsingborgs kommun ett glädjande besked. Samtliga nio EU-badplatser i kommunen har blivit godkända och klassificeras med utmärkt, bra eller tillfredsställande kvalitet – däribland Fria bad som tidigare klassificerats med dålig badvattenkvalitet.

– Det är glädjande att våra åtgärder ger effekt i form av bättre klassificeringar av våra EU-bad. Sedan 2016 har vi genomfört omfattande badvattenutredningar i Helsingborg för att ta reda på orsaken till varför badvattenkvaliteten vid några provtillfällen de senaste åren varit dålig.

– Vi har tillsammans med NSVA genomfört en rad åtgärder och vi fortsätter nu vårt arbete för att långsiktigt säkra en fortsatt bra badvattenkvalitet i Helsingborg, säger Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är Sveriges officiella VM-låt 2018

Nu har årets VM-låt släpps. Låten "Bäst när det gäller" är gjord av Gyllene Tider och Linnea Henriksson.

Gabriel Almlöf

Kl.10:10, 15 maj, 2018

Under tisdagsmorgonen släppte Gyllene Tider och Linnea Henriksson Sveriges officiella låt till fotbolls-VM 2018. Låten heter ”Bäst när det gäller”.

– Det har funnits ett enormt intresse från en rad artister att skriva VM-låten – att det blev Gyllene Tider känns helt rätt. För mig är Gyllene Tider synonymt med sommar, glädje och hits som förenar generationer. Nu krävs bara att vi presterar på planen också för att det ska bli en magisk VM-sommar, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Även om bandets frontfigur Per Gessle gjort det mesta i musikväg, säger han att det är speciellt att få göra VM-låten.

– Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till. Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i Gyllene Tider blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, säger Per Gessle.

Hör VM-låten i spelaren ovan. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng