Då kan KFC öppna i Helsingborg

KFC berättar om satsningen – och när man tidigast öppnar i Helsingborg.

Martin Persson

Kl.18:57, 10 januari, 2018

Då kan KFC öppna i Helsingborg
Foto: Pressbild

För cirka fem månader sedan kunde 24Helsingborg.se avslöja att snabbmatskedjan KFC kan komma att öppna i Helsingborg. Men det blir ingen etablering i sundets pärla under 2018, i stället väljer franchisekoncernen NSP att öppna i Lund som enda skånska stad under året.

– Det blir inget i Helsingborg under 2018, det kan jag slå fast. Vi kommer tidigast att öppna i Helsingborg under 2019, och där tittar vi på flera intressanta lägen. Sedan handlar det om vad vi väljer – om vi behöver bygga ett nytt hus eller om vi tar över en befintlig restaurang.

LÄS MER: Avslöjar: Snabbmatsjätte vill öppna i Helsingborg

– Om vi tar över en befintlig kan det bli klart på tre månader, men om vi bygger från grunden kan det ta flera år, säger Jesper Hollstrand, marknadschef på franchisekoncernen Nordic Service Partners, NSP.

Vad är det som lockar med Helsingborg?
– Vi har lagt upp en karta över Sverige och vilka orter som kan vara aktuella för expansion. Då tittar vi på befolkningsmängden, trafikerade vägar och så vidare.. det är många parametrar. Och Helsingborg är en ganska stor stad med ett par lägen som är väldigt intressanta.

NSP är även franchisetagare till Burger Kinger och TGI Fridays och Jesper Hollstrand ser väldigt positivt på att etablera KFC-restauranger i närheten av hamburgerrestauranger.

– Det finns över 750 hamburgerrestauranger längs vägarna, men ingen satsar på kycklingrestauranger. Det är egentligen bara KFC som gör det, så vi kan lägga KFC bredvid Max eller Burger King utan att det blir en konkurrent. Det är en annan typ av mat – och kunden kanske besöker Max den ena gången, för att sedan komma in till oss den andra gången, säger Jesper Hollstrand.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

”Vi vill öppna fler butiker i Helsingborg”

Så många jobb skapar kedjans satsning i Helsingborg.

Martin Persson

Kl.19:31, 23 februari, 2018

”Vi vill öppna fler butiker i Helsingborg”
Carsten Hansen, delägare i Normals svenska verksamheten. Foto: Normal/Pressbild

24Helsingborg.se har tidigare kunnat avslöja att den populära danska lågpriskedjan Normal kommer att öppna på Väla köpcentrum. Carsten Hansen, delägare i den svenska verksamheten, berättar om satsningen som kommer att skapa ett 20-tal nya jobb i Helsingborg.

– Väla är väldigt intressant för oss. Det är ett fint center med många kunder och ett attraktivt läge. Helsingborg har en storlek som gör att det har varit intressant för oss hela tiden, säger Carsten Hansen till 24Helsingborg.se.

LÄS MER: Avslöjar: Succékedjan öppnar i Helsingborg

Det kan dessutom bli tal om fler butiker i Helsingborg.

– Det är aktuellt. Vi är i full gång med att öppna vår tredje butik i Malmö, så varför skulle vi inte kunna ha mer än en butik i Helsingborg? Vi vill öppna fler butiker och tittar på några andra lägen i Helsingborg redan nu.

Normal har gjort succé i Danmark och Norge, och omsatte drygt en miljard danska kronor under 2017. Totalt har man drygt 90 butiker och i januari valde kedjan att ta steget över Sundet. I januari öppnades två butiker i Malmö, och den långsiktiga planen är att öppna 100 butiker i Sverige.

– Normal är väldigt populärt i Danmark och Norge, och därför tror vi att vi kan göra samma sak i Sverige. Vi är inte bara en klädbutik eller skobutik, utan vi erbjuder något som inte finns i dag. Det är alltid lite spänt när man öppnar i ett nytt land, men vi har fått en väldigt bra start i Malmö. Kunderna har tagit emot oss riktigt bra, säger Carsten Hansen.

Berätta om ert koncept?
– Vi har väldigt attraktiva priser och aldrig några extraerbjudanden. Vi har något som heter ”everyday low price”. Priset som står på hyllan är det som alltid gäller, och vi har alltid lägst pris, säger Carsten Hansen till 24Helsingborg.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Avslöjar: Succékedjan öppnar i Helsingborg

Då öppnar de sin första butik i Helsingborg:

Martin Persson

Kl.20:35, 22 februari, 2018

Avslöjar: Succékedjan öppnar i Helsingborg
Foto: Pressbild/Normal

Nu står det klart att den danska lågpriskedjan Normal öppnar en butik i Helsingborg. Den 14 april slår man upp portarna på Väla köpcentrum. Det blir kedjans tredje butik i Sverige, sedan tidigare har man öppnat två butiker i Malmö – och nu satsar man på att göra en rejäl satsning i framför allt södra Sverige.

– Målet har varit 15-20 butiker på ett år, men det kan bli mer än så också.

– Vi har blivit mycket väl mottagna i svenska köpcentrum eftersom vi erbjuder något unikt. Det blir inte klädbutik sju eller åtta som kommer, säger Carsten Hansen, delägare i den svenska verksamheten, till Market.

24Helsingborg.se har sökt Carsten Hansen utan resultat. Enligt tidningen Market kommer butikens säljyta vara på mellan 250 till 400 kvadratmeter och innefatta cirka 3 500 artiklar; med allt från hygienprodukter, hushållsprodukter, djurfoder och matvaror.

– Jag skulle inte säga att vi har några direkta konkurrenter eftersom vi är väldigt unika, säger Carsten Hansen till Market.

Normals koncept är att köpa in stora volymer av kända märkesvaror från de billigaste distributörerna i EU, vilket gör att man ska kunna spara upp till 60 procent jämfört med marknadspriset, skriver företaget på sin hemsida.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

De vill starta 25 nya restauranger – Helsingborg kan bli en av dem: ”Väldigt attraktiv stad”

Inom fem år ska ska restaurangkedjan ha minst 25 matställen i landet.

Johan Nordström

Kl.20:13, 15 februari, 2018

De vill starta 25 nya restauranger – Helsingborg kan bli en av dem: ”Väldigt attraktiv stad”
Woki i Malmö, bilden är ett fotomontage. Foto: Moa Abrahamsson Byström.

I februari klipptes invigningsbandet för landet första Woki i Nordstan i Göteborg. Nu kommer Sveriges nya asiatiska restaurangkedja mest troligt till Helsingborg.

– Det finns inga konkreta planer just nu men Helsingborg är mycket attraktiv för oss, säger en av grundarna Paula Röhss.

Bakom idén och konceptet är alltså paret Johan och Paula Röhss som berättar att de saknade alternativ till alla hamburgerrestauranger utmed landet vägar.

– Woki är inte snabbmat, snarare god och prisvärd mat som serveras snabbt. Vi lägger stor vikt vid hållbarhet vilket för oss handlar om såväl matens ursprung som om att ta ansvar, uppföra sig väl och behandla alla med respekt, säger Paula Röhss.

På fem år ska kedjan växa till 25 Wokirestauranger i landet. För varje ny plats innebär det 25 nya arbetstillfällen, sammanlagt 600 på bara några år. Idén kom för drygt tre år sedan och det senaste 1,5 året har man jobbat intensivt med att sjösätta konceptet.

– Jag ganska övertygad om att Helsingborg kommer vara en va dem. Om det blir 2019, 2020 eller 2021 vet jag inte, säger hon.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Helsingborgsprofil med i tv-jättens storsatsning

Här är nästa uppdrag för Helsingborgsprofilen.

Martin Persson

Kl.10:59, 15 februari, 2018

Helsingborgsprofil med i tv-jättens storsatsning
Foto: Pressbild

Nordisk tv-produktion fortsätter att växa och Viaplay storsatsar på originalserier. Senast i raden är Four Hands Menu – en internationell dokumentärserie med flera av världens mest omtalade kockar i rampljuset, däribland Helsingborgsprofilen Niklas Ekstedt.

– Four Hands Menu är Viaplays första matdokumentär som dessutom ger våra tittare en unik inblick i ett gastronomiskt fenomen som tidigare bara varit känt bland kockar, säger Alexander Bastin, SVP och Head of Viaplay & Viafree i ett pressmeddelande.

År 2000 öppnade Niklas Ekstedt sin första restaurang i Helsingborg, restaurang Niklas. Sedan dess har han bland annat blivit en tv-profil i sitt matlagningsprogram Niklas Mat i SVT.

I matdokumentären Four Hands Menu får tittaren följa två toppkockar som tillsammans ska laga en kreativ middag, utan förutbestämda recept, ingredienser eller regler.

– En så kallad “four hands menu” är ett existerande och populärt begrepp bland oss kockar. För mig har det alltid blivit grymma möten där oväntade idéer och spännande samtal uppstått. I programmet möter jag en kock som är väldigt olik mig och vi är vana vid helt olika råvaror och tekniker. Det blir vinter möter sommar, brunbjörn möter vithaj, säger Niklas Ekstedt.

Dokumentärserien kommer att visas på Viaplay under hösten 2018.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Inkomstklyftorna fortsätter öka i Helsingborg

Färsk statistik visar att inkomstklyftorna ökar över nästan hela landet.

Michael Olsson

Kl.08:57, 9 februari, 2018

Inkomstklyftorna fortsätter öka i Helsingborg
Foto: Wikipedia Commons

Mellan 2011 och 2016 har ginikoefficienten, som mäter den ekonomiska jämlikheten, ökat i nästan alla Sveriges kommuner, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån, SCB. Ginikoefficienten mäter hur inkomstfördelningen ser ut, där 0 betyder att alla har samma inkomst och 1 innebär att en person har all inkomst. På 80-talet låg riksvärdet under 0,2, i dag är värdet på 0,32.

– Sverige hade världens lägsta inkomstskillnader runt 1980. Sedan har inkomstklyftorna successivt ökat, säger Tapio Salonen, professor i socialt arbete vid Malmö universitet till Nyhetsbyrån Siren och fortsätter:

– Den omvandling som Sverige har haft när det gäller arbetsmarknad, sysselsättning och inkomster har varit relativt gynnsam så tillvida att de allra flesta har fått det bättre, men spännvidden har ökat. De fattiga har inte blivit fattigare, medan de rikaste drar ifrån.

I Helsingborg har värdet ökat de senaste åren, men bara marginellt. 2011 var ginikoefficienten 0,315, och 2016 hade värdet ökat till 0,323.

– De stora skillnaderna finns i storstädernas välmående kranskommuner i princip. De lägsta inkomstskillnaderna återfinns på landsbygd och i glesbygd, vilket framför allt beror på att de saknar höginkomsttagare, säger Tapio Salonen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng