Fjälkingekille landslagsdebuterade: ”Gick väldigt bra” | Nyheter i Helsingborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Fjälkingekille landslagsdebuterade: ”Gick väldigt bra”

Willandsprodukten har debuterat i landslaget. ”Jag tycker det gick väldigt bra”, säger han om efter debutturneringen.

Robert Rosén

Kl.11:50, 8 november, 2017

Fjälkingekille landslagsdebuterade: ”Gick väldigt bra”
Jonathan Nilsson debuterade i landslaget i helgen. Foto: Matilda Ahlberg/Bildbyrån.

Den gångna helgen fick Willands IBK-produkten Jonathan Nilsson, 22, göra sin landslagsdebut. Forwarden som till vardags representerar FC Helsingborg var nämligen en del av den svenska truppen i Euro Floorball Tour.

– Det var skoj. Väldigt roligt. Det var väl rätt så likt som jag hade förväntat mig, med högre tempo och rejälare spel liksom. Så jag tyckte ändå det var rätt så likt som jag hade förväntat mig. Allt var väldigt proffsigt, så det var riktigt kul, säger Jonathan Nilsson från Fjälkinge om debutmatcherna.

LÄS MER: Avslöjar: Kristianstadssonen uttagen i landslaget

Någon större nervositet över att få dra på sig den blågula dressen i seniorsammanhang infann sig dock inte förrän premiärmatchen mot Finland närmade sig.

LÄS MER: Jonathan Nilsson är veckans idrottsprofil

– Jag kom på mig själv under helgen med att tänka att jag inte alls var nervös, och tyckte det var konstigt. Men sen gled vi in i hallen till första matchen… då när jag kom in i hallen slog det på. Då blev jag riktigt nervös. Så uppvärmningen var rätt knackig.

– Men sen kom jag in i det bra och då släppte det väldigt fort. Det var några fina situationer som jag fick med mig direkt, så efter det var det bara att njuta.

Hur tycker du att det gick för egen del?
– Jag tycker det gick väldigt bra. Jag är nöjd med helgen får jag ändå säg. För att vara min debut gör jag det bra. Gör pigga matcher liksom, så jag är ganska nöjd faktiskt, säger Jonathan Nilsson och fortsätter:

– Sen är det kanske lite mer spelet med boll. Det var en ganska utpräglad kontringsfemma jag spelade i, som vi gick ganska hårt på. Så det man kan utveckla är spelet med boll, längre anfall och att vara mer involverad i anfallen. Men det är nåt som kommer så småningom i så fall. Sett över att det var premiärhelg är jag faktiskt nöjd.

LÄS MER: Fjälkinge-sonen uttagen i landslaget

I premiärmatchen mot Finland (8-3) och den andra matchen mot Tjeckien (6-3) tog Jonathan Nilsson plats i tredjefemman och stod för assister i bägge matcherna. I den avslutande matchen mot Schweiz (5-7) fanns han istället med i fjärdekedjan och fick en plats vid sidan. Speltiden är något Fjälkingepågen är nöjd med.

– Det var också ungefär samma som jag förväntat mig. Vi hade tre matcher och jag hade egentligen förväntat mig att spela i två matcher ungefär. Jag hade svårt att se att jag skulle få spela i alla tre. Så jag är absolut nöjd. Sen var det extra kul att få spela i första matchen mot Finland också, tycker jag.

Trots den avslutande förlusten mot Schweiz kammade Sverige hem turneringen före Finland.

– Det var inget jag tänkte jättemycket på. Men det är alltid skönt att vinna. Även om vi förlorade mot Schweiz i sista så vann vi totalt, och det är det Sverige ska göra. Så det känns bra att komma in och fortsätta på det spåret.

LÄS MER: Nilsson förlänger med Helsingborg

I SSL parkerar FC Helsingborg för närvarande på en sjätteplats medan Jonathan Nilsson är i delad ledning i poängligan. På säsongens åtta första matcher har det blivit 18 poäng (11+7) från Nilssons klubba.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sverige försvarade VM-guldet efter straffrysare

VM-finalen mellan Sverige och Schweiz blev en rysare från början till slut. Men i straffläggningen lyckades Tre Kronor vinna och försvara VM-guldet.

Michael Olsson

Kl.23:16, 20 maj, 2018

Sverige försvarade VM-guldet efter straffrysare
Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

2013 vann Tre Kronor med 5–1 mot Schweiz i VM-finalen i ishockey. Men när länderna ställdes mot varandra i en ny VM-final under söndagskvällen blev det betydligt jämnare än så.

Det blev en rivstart på matchen i Royal Arena i Köpenhamn. Redan tidigt skapades chanser åt båda håll och det var en underhållande ishockey som det bjöds på. Med drygt tre minuter kvar av den första perioden kom öppningsmålet – och det var Schweiz som stod för det.

Men den schweiziska glädjen blev kortvarig. Drygt en minut efter målet kom kvitteringen genom NHL-proffset Gustav Nyquist. Forwarden snappade upp en puck i slottet och tryckte in 1–1 bakom storspelande målvakten Leonardo Genoni.

I den andra perioden tog Schweiz återigen ledningen. Skicklige Timo Meier sköt in 2–1 från högerkanten efter en snabb kontring i powerplay, men Tre Kronor skulle komma tillbaka. 14.53 in i andra utnyttjade Mika Zibanejad ett powerplay-läge smällde in 2–2 från blålinjen.

Slutperioden blev en stängd tillställning med få målchanser. Schweiz lät Sverige vara spelförande och försökte förlita sig på snabba omställningar. Men Tre Kronor lyckades inte få hål på Genoni och perioden slutade mållös.

I förlängningen var det en nervös väntan på vem som skulle skjuta hem guldet. Men trots flera stora möjligheter att avgöra finalen blev förlängningen mållös och matchen gick till straffar. Sven Andrighetto satte Schweiz första straff, medan Sverige inledde med två raka missar. Men därefter höll målvakten Anders Nilsson tätt och när Oliver Ekman-Larsson och Filip Forsberg satte sina straffar kunde Sverige bärga VM-titeln i den femte straffomgången.

Segern innebär att Tre Kronor försvarar sitt VM-guld från 2017 när man besegrade Kanada på straffar under mästerskapet i Tyskland/Frankrike.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tumlare skapar problem för SM i vattensport

SM-veckan i Helsingborg i början av juli kan bli av med racerbåtstävlingarna thundercat och aquabike.

Robin Östberg

Kl.17:52, 18 maj, 2018

Tumlare skapar problem för SM i vattensport
Foto: Mostphotos.

Anledningen är att det under samma period som tävlingarna är tänkta att köras mellan 2-8 juli så föder tumlarna sina kalvar längs med Helsingborgs norra kustområde. Det är anledningen till att Länsstyrelsen i Skåne säger nej till att ge tävlingarna dispens från artskyddsförordningen.

– Från juni till augusti uppehåller sig mödrarna som ska föda sina kalvar i det här området. Arrangören har haft oturen att pricka in ett känsligt område under den absolut känsligaste perioden, säger Charlott Stenberg på länsstyrelsen, till 24Helsingborg.

Högsta prioritet för Svenska Racerbåtförbundet är nu att hitta en annan plats där finalerna kan köras. Vilket kan bli lättare sagt än gjort.

– Vi letar för fullt efter ett nytt ställe vi kan vara på men nu börjar det bli kort om tid. Även om vi hittar ett nytt ställe att vara på kommer vi ändå behöva ansöka om tillstånd om att förbjuda andra motorfordon inom tävlingsområdet och det medför också ytterligare handläggningstid hos länsstyrelsen, säger förbundets generalsekreterare Jamie Spörndli.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nobbades av HIF – jagas av europeiska storklubbar

Fick inte chansen i HIF – nu uppges PSG jaga succémittfältaren.

Martin Persson

Kl.15:30, 18 maj, 2018

Nobbades av HIF – jagas av europeiska storklubbar

22-årige Enis Bardhi har gjort succé i spanska Levante. I förra omgången svarade han för två mål när Levante besegrade Barcelona, och totalt har Badhi svarat för 9 mål på 25 matcher i La Liga.

Men mittfältaren, som även är makedonsk landslagsman, kunde hamnat i Helsingborgs IF. 2014 var Bardhi dominant i division 2-klubben Prespa Birlik och sökte sig till Malmö FF, Helsingborgs IF, Landskrona BoIS och Mjällby, men samtliga nobbade honom.

– I dag är jag glad att de svenska klubbarna nonchalerade honom. De ville inte testa honom och jag känner att jag aldrig fick ett svar på varför. När det hände kände jag lite: ”vad är det här?”, säger Agim Sopi, Prespa Birliks dåvarande tränare som tog Bardhi till Sverige, till Expressen.

I stället hamnade Enis Bardhi i ungerska Ujpest där det blev 19 mål på 79 matcher, vilket väckte intresse från Spanien. La Liga-klubben Levante köpte loss honom för 15 miljoner kronor – och där har succén fortsatt.

Nu skriver ESPN att europeiska storklubbar som Inter och PSG försöker värva honom.

– Han trodde att det var en dröm. Jag sa att han skulle nypa sig i armen och verkligen känna: ”det är jag som gjort det här”. Det är så fantastiskt roligt att ha fått uppleva den här resan med honom. Att allt det hårda jobb han har lagt ner nu betalar av sig, säger Agim Sopi.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sveriges största löparlopp för barn till Helsingborg

"Kommer bli en fantastisk kväll med många glada barn"

Hanna Södergren

Kl.13:26, 17 maj, 2018

Sveriges största löparlopp för barn till Helsingborg
Starten på Kalvinknatet förra året. Pressbild.

På måndag går startskottet för Kalvinknatet i Helsingborg. Löptävlingen som vänder sig till barn mellan 3 och 11 år.

Igår stängde föranmälan och det var redan 2 700 löpsugna barn anmälda till den stora löparfesten vid Kärnan. Taket på antalet deltagare är satt till 3100 något BG (Bo-Göran) Nilensjö tror man kan komma upp till.

– Vi brukar ligga på omkring 3000 löpare. Det är 18:e året i följd som vi arrangerar Kalvinkantet, som är ett fantastiskt evenemang med många glada barn.

I år kommer det dock ske en förändring för löparna.

– Peab håller på att bygga om terrassen väster om kärnan så vi tvingas korta ner banan och ändra starten och målet, säger IS Göta profilen.

Kalvinknatet arrangerar löparföreningen IS Göta tillsammans med Skånemejerier och MAI.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

92-årig kvinna misshandlad av okänd man

Okänd man gick till attack – misshandlade 92-årig kvinna.

Martin Persson

Kl.17:51, 16 maj, 2018

92-årig kvinna misshandlad av okänd man
Arkiv

Någon gång mellan klockan 16.00 och 18.00 i fredags blev en 92-årig kvinna misshandlad och utsatt för försök till grov stöld i Helsingborg. En okänd man försökte förmå kvinnan att betala 100 kronor, vilket hon vägrade.

– Då försökte mannen tränga sig in i bostaden, men den här damen lyckades hindra det genom att få bort hans fot. Men då blev hon slagen på höger hand med något föremål. Hon fick sår och en svullnad på armen, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.

Gärningspersonen lyckades inte komma över något, men polisen har upprättat en anmälan om misshandel och försök till grov stöld. Polisen har däremot inga signalement på gärningspersonen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng