Avslöjar: Snabbmatsjätte vill öppna i Helsingborg | Nyheter i Helsingborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis
Extra

Avslöjar: Snabbmatsjätte vill öppna i Helsingborg

Snabbmatskedjan kan öppna i Helsingborg.

Martin Persson

Kl.16:18, 14 augusti, 2017

Avslöjar: Snabbmatsjätte vill öppna i Helsingborg
Arkivfoto: Jesper Hallberg

För knappt två år sedan öppnade den amerikanska snabbmatskedjan KFC sin första restaurang i Sverige. Sedan dess har man öppnat en handfull restauranger i landet; senast på Stortorget i centrala Malmö. Nu kan 24Helsingborg.se avslöja att nästa etablering kan bli i Helsingborg.

– Vi kollar på Helsingborg. Det är en intressant stad för oss, alla större städer i Skåne är aktuella, säger Martin Jallinder, pressansvarig på KFC Sverige.

Den första KFC-restaurangen öppnade 1930 i Kentucky i USA. Från började hette kedjan Kentucky Fried Chicken, men efter en tvist om namnrättigheterna med delstaten Kentucky används förkortningen KFC sedan 2006. Anledningen till att kedjan blivit så populär är det starka varumärket och den fantastiska kycklingen, säger Martin Jallinder.

– Det är inte alla som vet att den tillagas på plats, vi har kockar som gör hela processen fram till serveringen. Kyckling ligger i tiden, det är en populär rätt att äta hemma i hushållen. Det har växt de senaste åren och konsumtionen utvecklas väldigt positivt i Sverige, sa Martin Jallinder till 24Kalmar.se.

23077171679_bde210216f_oMartin Jallinder på KFC. Foto: Pressbild/KFC

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skåne kan bli helt kontantfritt redan 2030

Kontanter kan snart vara ett minne blott. Redan om 12 år spås Skåne vara helt kontantfritt.

Gabriel Almlöf

Kl.08:04, 19 maj, 2018

Skåne kan bli helt kontantfritt redan 2030
Foto: Robert Kneschke / MostPhotos

Företaget ST1 har tillsammans med SIFO undersökt svenskarnas inställning till kontantfri betalning. Undersökningen visade att 79 procent var positivt inställda och att de använder betalning via mobilen minst en gång i månaden.

34 procent av dem som inte använder mobil betalning, gör det inte eftersom de anser att för få butiker erbjuder möjligheter att betala med mobilen.

Men snart kan det bli ändring på det. Malmö Stads näringslivsdirektör Pehr Andersson säger att kontantfria betallösningar kommer ta över allt mer.

– Stora delar av Skåne är så kallade early adopters som tar till sig ny teknik och nya trender väldigt snabbt. Jag tror många som redan testat Swish eller att betala parkering med mobilappar är mycket nöjda och har insett hur bra den typen av betalning fungerar. Då finns ingen anledning att backa utan man välkomnar istället fler betallösningar av sådant slag.

– Ett utökat utbud av mobilbetalning blir win-win för båda sidor. Konsumenten slipper bära med sig en plånbok med växelpengar. Handlaren slipper i sin tur dyr kontanthantering och kan fokusera på att stärka kundupplevelsen. Dessutom är mobilbetalning säkrare för båda parter. Jag tror utvecklingen kommer gå fort och skulle gissa på att Skåne är kontantfritt redan år 2030.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bygghandelskedja öppnar i Helsingborg

Redan nu inviger bygghandeln sitt lager med en totalyta på 20 000 kvadratmeter.

Robin Östberg

Kl.21:00, 17 maj, 2018

Bygghandelskedja öppnar i Helsingborg
Genrebild: Pixabay.

Efter sommaren öppnar PoG Woody Bygghandel sin nya butik i Helsingborg. Men redan under fredagen den 18 maj inviger man sitt nya distributionscenter och lager i Södra Sandby med en stor totalyta på omkring 20 000 kvadratmeter, rapporterar sajten Byggkontakt.

Syftet med lagret, som nu byggs ut med med 8 000 kvadratmeter, är att serva kedjans fem butiker.

– Vi försöker verkligen utveckla vår verksamhet med både nya tjänster och på nya orter och vill utöka vår ledning som den bästa byggleverantören och logistikpartnern i Syd, säger PoG:s ägare och vd Kalle Gustavsson, till sajten.

I och med utbyggnaden av lageranläggningen i Södra Sandby kommer det bli lättare att möta kundernas önskemål om förbättrad service och mer färdiga lösningar.

– Vi gör allt mer av arbetet redan här och därmed blir jobbet ute på byggarbetsplatsen mer rationellt och smidigt, förklarar Kalle Gustafsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nykomling med på ansedd lista: ”Är inte förvånad”

Helsingborg har tre kaféer som platsar in på White Guides lista för 2018.

Robin Östberg

Kl.19:57, 16 maj, 2018

Nykomling med på ansedd lista: ”Är inte förvånad”
Foto: Pixabay.

I White Guides mästerklass-lista hamnar de kaféer som i första hand fått högst totalpoäng och i andra hand summan av dryck- och bakverksbetyg. På den listan lyckades dessvärre ingen av kaféerna i Helsingborg ta sig in på.

Men med på listan över Sveriges bästa kaféer lyckades tre lokala bidrag kvala in: Brödkultur, Conditori Två Systrar och Fahlmans konditori. Där den förstnämnda är nykomling på White Guides ansedda lista.

Nykomlingen Brödkultur som öppnade i augusti förra året drar dock inte allt för höga växlar av utnämningen.

– Det var inte helt oväntat så jag blev inte speciellt förvånad,  Jonatan Zaar, delägare på brödkultur.

Tror du att ni kommer få fler kunder nu?
Nej det tror jag inte. Vi har redan en stabil kundkrets. Utnämningen är mer ett bevis på att vi för något som folk gillar.

FaktaBästa kaféerna i Skåne

Nedan finns alla skånska kaféer som fått över 31 poäng i White Guide Café 2018

Olof Viktors Bageri och Café, Glemmingebro (36 poäng).

Lilla Kafferosteriet, Malmö (35 poäng).

Flickorna Lundgren på Skäret, Skäret (34 poäng).

Söderberg & Sara Stenugnsbageri, Ystad (34 poäng).

Bäckdalens Café Orangeriet, Båstad (33 poäng).

Mandelmanns trädgårdar, Simrishamn (33 poäng).

Atrium, Malmö (32 poäng).

Uggla kaffebar och Café, Malmö (32 poäng).

Geijersgatan 53 Café och Butik, Malmö (32 poäng).

Kaka på kaka, Malmö (32 poäng).

Byvägen 35, Sankt Olof (32 poäng).

Pumpan Café & Restaurang, Ven (32 poäng).

Noir Kaffekultur, Malmö (31 poäng).

Solde Kaffebar, Malmö (31 poäng).

Brödkultur 2.0, Helsingborg (31 poäng).

Fahlmans konditori, Helsingborg (31 poäng)

 

Källa: White Guide.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Par bjuds på spektakulärt bröllop på köpcentret

Över 100 bröllopsaspiranter skickade in sina bidrag till tävlingen där priset var vinna ett bröllop värt 100 000 kronor.

Robin Östberg

Kl.19:05, 15 maj, 2018

Par bjuds på spektakulärt bröllop på köpcentret
Foto: Pixabay.

Lördagen den 16 juni gifter sig Alexandra Ström och Johannes Petersson  på köpcentret i Väla. Till tävlingen kom det in 115 bidrag från par som fick berätta om deras kärlekshistorier och motivera varför de vill gifta sig i köpcentret. Av dessa valdes fem par ut till en intervju tills bara ett par återstod.

– Vi tyckte att vinnarparet hade en motivering med som innehöll humor och en historia som stack ut och berörde oss, säger Ulrika Nordström, marknadschef på Väla, till 24Helsingborg.

LÄS MER: Nu kan du vinna ett bröllop – på Väla

Under bröllopsdagen blir paret bjudna på allt från ringar till kläder och efterföljande middag för 50 personer. I samma veva kommer det att arrangeras drop in-vigslar där vem som helst kan komma och gifta sig. Hittills har det kommit in omkring 7-8 anmälningar.

Innan det vinnande paret beslutade sig för att gifta sig hade de redan hunnit gått på samma skola och jobbat på samma arbetsplats.

– Under intervjuerna ville vi försäkra oss om att det par som valdes ut var seriösa med att gifta sig. Till skillnad från några av de andra paren bodde vinnaren i vårt upptagningsområde, vilket också var till deras fördel, säger Ulrika Nordström.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Långa arbetspass hos matjätte – risk för ohälsa

Nytt schema innehållande flera sexdagarspass kritiseras av skyddsombudet.

Robin Östberg

Kl.19:55, 14 maj, 2018

Långa arbetspass hos matjätte – risk för ohälsa
Genrebild: Pixabay.

En avdelning på Icas lager i Helsingborg slår larm om att nytt schema kan leda till ohälsa för personalen. Fackförbundet Handels skyddsombud pekar bland annat på brist på tid för återhämtning. Under en period av sex veckor ska man arbeta sexdagarspass fyra veckor i sträck. Även i nattschemat menar skyddsombudet att det är är ont om tider för återhämtning, vilket ökar risken för ohälsa och sjukskrivningar. Skyddsombudet menar att det nya schemat kan störa sömn- och dygnsrytmen.

I sin begäran till Arbetsmiljöverket kräver skyddsombudet att arbetsgivaren ändrar i schemat för att få bukt med problemen. Ica har bemött fackets begäran och kommit med ett svar.

Huvudanledningen till ändringarna i schemat beror på förändrade volymer. Vidare skriver arbetsgivaren att de utgått från arbetstidslagens regler. Angående nattarbetet hänvisar man till Företagsavtalet som ger dispens från reglerna om nattarbete. De lyfter också fram att de i samband med schemaändringarna gjort en riskanalys och att det funnits grupper där medarbetare fått ge sina synpunkter och lämnat önskemål på det nya schemat. De är också tydliga med att ingen medarbetare behöver arbeta natt mot sin vilja.

Gällande sexdagarspassen menar Ica att de är planerade efter medarbetarnas önskemål om att ha fler sammanhängande återhämtningsperioder, snarare än att ta hänsyn till att personalen jobbar sex dagar i rad.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng